Trei restaurante, o pensiune şi un fast food de pe litoral, amendate de ANSVSA. Un restaurant, închis temporar

Trei restaurante, o braserie, o pensiune şi o unitate de tip fast food de pe litoral au fost amendate, miercuri, de inspectorii sanitar veterinari, iar un restaurant a fost închis temporar. De asemenea, au fost retrase de la comercializare 106 kilograme de produse alimentare neconforme.

12 iul. 2017, 17:10
Trei restaurante, o pensiune şi un fast food de pe litoral, amendate de ANSVSA. Un restaurant, închis temporar

Inspectorii sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor care activează în cadrul Comandamentului Sezon Estival au făcut verificări la 36 de unităţi din Năvodari, Mamaia, Eforie, Costineşti şi Mangalia, potrivit unui comunicat al ANSVSA.

Echipele de control au descoperit mai multe deficienţe, printre care: vânzarea produselor în spaţii neaprobate sanitar veterinar, nerespectarea condiţiilor de igienă în spaţiile de producţie, etichetarea şi depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare.

„Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, trei restaurante, o braserie, o pensiune şi o unitate tip fast food au fost sancţionate contravenţional, cu amenzi în valoare de 16.500 lei. A fost emisă o ordonanţă de suspendare temporară a activităţii pentru un restaurant”, se arată în comunicat.

De asemenea, inspectorii sanitar veterinari au retras de la comercializare 106 kilograme de produse alimentare, cu diverse probleme, acestea urmând să fie distruse de o societate specializată.

Tot miercuri, la solicitarea IPJ Constanţa – SICE, inspectorii sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor au făcut controale în staţiunea Venus, unde au amendat cu 5.500 de lei două restaurante, fiind retrase de la vânzare 72 de kilograme de produse alimentare.

Citeşte şi Peste 40 de unităţi de pe litoral, verificate de ANSVSA. 75 de kg de produse alimentare, retrase