Trei românce eliminate în primul tur, la US Open. Doar Sorana Cîrstea merge mai departe

Dintre cele patru românce care au intrat luni seara în concurs la US Open doar Sorana Cârstea a obţinut calificarea în turul următor, Monica Niculescu, Irina Begu şi Alexandra Cadanţu fiind eliminate încă din runda inaugurală. Simona Halep, câştigătoarea de la New Haven şi cea mai bine clasată româncă în ierarhia WTA va debuta la US Open marţi seara.

27 aug. 2013, 05:51
Trei românce eliminate în primul tur, la US Open. Doar Sorana Cîrstea merge mai departe

Doar Simona Halep a fost liberă în prima zi a Internaţionalelor de Tenis ale SUA, celelalte românce aflate pe tabloul principal, Sorana Cîrstea, Monica Niculescu, Alexandra Cadanţu şi Irina Begu debutând în competiţie încă de luni seara. Dintre ele, doar Soara a putut să zâmbească la sfârşitul zilei, ea fiind singura calificată în turul doi.

Monica Niculescu a fost învinsă de kazaha Galina Voskoboeva, cu 6-4, 6-3, după ce mai pierduse o dată în faţa acesteia, în optimile turneului de la Baku, din 2011 (7-6, 6-2 pentru kazahă).

De asemenea, Alexandra Cadanţu a fost învinsă de japoneza Kurumi Nara cu 6-2, 6-2, iar Irina Begu a fost depăşită cu 6-1, 6-3 de poloneza Urszula Radwanska.

A 19-a favorită a îăntrecerii, Sorana Cîrstea, s-a calificat, în schimb, luni, în turul II, în urma victoriei cu 7-5, 5-7, 6-1 în faţa canadiencei Sharon Fichman.

Cîrstea şi-a asigurat un cec de 53.000 de dolari şi 100 de puncte WTA, iar în turul secund o va întâlni pe Kurumi Nara, în faţa căreia s-a calificat în 2010, la Montreal, în faza preliminară, după ce nipona s-a retras la scorul de 3-3.

Niculescu, Begu şi Cadanţu vor primi câte 5 puncte WTA şi 32.000 de dolari fiecare.