Trei românce sunt în turul doi la US Open. Victorii pentru Cîrstea, Halep şi Gallovits

Din totalul de şapte românce prezente pe tabloul principal al US Open trei sunt deja în turul secund. Irina Begu şi Monica Niculescu vor juca astăzi pentru calificarea în turul doi.

RomaniaTV.net
28 aug. 2012, 07:05
Trei românce sunt în turul doi la US Open. Victorii pentru Cîrstea, Halep şi Gallovits

Patru românce au intrat în concurs în prima zi a Internaţionalelor de Tenis ale SUA, iar trei dintre ele au obţinut calificarea în turul secund. Sorana Cîrstea, Simona Halep şi Edina Gallovits sunt cele trei performere, în timp ce Alexandra Cadanţu a câştigat doar trei game-uri la debutul său la US Open.

Sorana Cîrstea a învins-o cu 4-6, 6-2, 6-2, după o oră şi 44 de minute, pe Sabine Lisicki (Germania), cap de serie numărul 16. Partida a fost întreruptă în setul trei, la scorul de 1-0 pentru jucătoarea română, din cauza ploii, pentru aproximativ două ore şi 15 minute.

La rândul ei, Simona Halep a învins-o cu 7-5, 7-6(5) pe cehoaica Iveta Benesova, în primul set Simona revenind după ce a fost condusă cu 1-4. De asemenea, Edina Gallovits, intrată pe tabloul principal după ce a trecut de calificări, s-a impus cu 7-5, 6-4 în fata elveţiencei Stefanie Voegele, şi ea venită tot din calificări. În schimb, Alexandra Cadanţu a ratat calificarea în turul doi la US Open, fiind învinsă cu 0-6, 3-6 de Aleksandra Wozniak (Canada).

În turul doi, Sorana Cîrstea o va întâlni pe Anna Tatişvili (Georgia), locul 73 WTA, Simona Halep o va avea ca adversară pe rusoaica Nadia Petrova, a 19-a favorită, iar Gallovits va juca cu campioana en-titre de la US Open, australianca Samantha Stosur.

Astăzi intră în concurs, în turul I, ultimele două românce prezente pe tabloul de simplu, Irina Begu şi Monica Niculescu, ele urmând să evolueze împotriva Carolinei Wozniacki şi, respectiv, a niponei Ayumi Morita.