Trei români, arestaţi în legătură cu marele jaf de la muzeul Kunsthal din Rotterdam

Trei români, implicaţi în jaful de 300 de milioane de euro, de la muzeul Kunsthal din oraşul olandez Rotterdam, au fost arestaţi preventiv pentru 29 de zile. Hoţii au furat şapte tablouri de Picasso, Matisse, Monet, Gauguin, şi alţi pictori renumiţi. Decizia nu este definitivă.

RomaniaTV.net
22 ian. 2013, 18:19
Trei români, arestaţi în legătură cu marele jaf de la muzeul Kunsthal din Rotterdam

„Poliţia Română, sub coordonarea DIICOT, a desfăşurat mai multe activăţi în cazul furtului unor tablouri dintr-un muzeu din Olanda, însă, pentru că cercetările sunt încă în curs, nu se pot oferi date suplimentare”, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Române, Raluca Seucan.

Mai multe tablouri de mare valoare au fost furate din muzeul Kunsthal din Rotterdam, o instituţie care expune mai ales opere semnate de Pablo Picasso şi Vincent Van Gogh, anunţa, în 16 octombrie 2012, poliţia olandeză, citată de AFP. Astfel, din muzeu au dispărut, în noaptea de 15 spre 16 octombrie 2012, şapte pânze, printre care tablouri semnate de Pablo Picasso, Henri Matisse, Claude Monet şi Paul Gauguin.

Operele sustrase sunt „Tête d’Arlequin” de Pablo Picasso, „La Liseuse en Blanc et Jaune” de Henri Matisse, „Waterloo Bridge” şi „Charing Cross Bridge” de Claude Monet, „Femme devant une fenêtre ouverte, dite la fiancée” de Paul Gauguin, „Autoportrait de Meyer de Haan” şi „Woman with Eyes Closed” de Lucian Freud.

„O anchetă este în desfăşurare, iar specialiştii din cadrul poliţiei se află la faţa locului”, a declarat Patricia Wessels, purtătoarea de cuvânt a poliţiei olandeze.

„Încercăm să aflăm cum au reuşit hoţii să intre în muzeu, la ce oră s-a întâmplat acest lucru şi cine sunt autorii acestui furt”, preciza atunci sursa citată.

Furtul s-a produs în jurul orei locale 3.00 (1.00 GMT), potrivit poliţiei olandeze, care a dezminţit cu această ocazie informaţia potrivit căreia un tablou de Vincent Van Gogh s-ar afla printre pânzele furate. Poliţia a fost alertată în timpul nopţii, potrivit purtătoarei de cuvânt, atunci când o alarmă s-a declanşat, însă hoţii părăsiseră deja muzeul atunci când poliţiştii au ajuns la faţa locului.