Trei români, arestaţi pentru jaf brutal, în Italia

Ministrul de Interne şi vicepremierul italian Matteo Salvini a salutat miercuri arestarea a trei români suspectaţi de un jaf brutal în regiunea Abruzzo din centrul Italiei, postând pe Facebook că "aceste animale trebuie să putrezească după gratii!", alături de sloganul #toleranţăzero, relatează dpa şi ediţia online a publicaţiei La Stampa.

26 sept. 2018, 16:50
Trei români, arestaţi pentru jaf brutal, în Italia

Salvini (Liga, extrema-dreapta), cunoscut pentru retorica sa împotriva migranţilor şi a minorităţii rome, comentează frecvent în social media infracţiuni comise de străini sau care se presupune că ar fi fost comise de străini, promiţând cu aceeaşi ocazie să pună capăt imigraţiei ilegale.

Recent, el a reacţionat la critici ale ONU privind o creştere a rasismului în Italia cu ameninţarea de a tăia fondurile destinate Naţiunilor Unite. La 10 septembrie, noul Comisar al ONU pentru drepturile omului, Michelle Bachelet, declarase că intenţionează să trimită specialişti în Italia, „pentru a evalua presupusa înmulţire exponenţială a actelor de violenţă şi de rasism împotriva migranţilor, persoanelor de origine africană sau romilor”, potrivit Agerpres

Citeşte şi Dalai Lama: Europa aparţine europenilor. Refugiaţii să revină în ţările lor de origine pentru a le „reconstrui”

Trei tineri români au fost arestaţi de forţele de ordine şi un al patrulea era căutat miercuri pentru un jaf comis duminică în oraşul Lanciano din Abruzzo, victime fiind un chirurg şi soţia sa în vârstă amândoi de 69 de ani, care au fost bătuţi, femeii fiindu-i tăiată o ureche. În momentul reţinerii, cei trei români aveau asupra lor circa 3400 de euro. Autorităţile italiene caută şi un al cincilea complice, posibil o femeie, a relatat agenţia ANSA, potrivit Agerpres.

Pe de altă parte, poliţia italiană a anunţat miercuri că anchetează trei tineri în legătură cu o serie de atacuri rasiste asupra migranţilor, a transmis dpa. Ofiţerii au găsit la o percheziţie la Ceprano (circa 100 km sud-est de Roma), în locuinţele suspecţilor, materiale de propagandă neofascistă, o bâtă de baseball şi două cuţite.

Ancheta în acest sens a fost lansată după ce angajaţi ai unor hosteluri locale care oferă găzduire migranţilor au declarat poliţiei că migranţii au suferit agresiuni şi au fost proferate insulte rasiste împotriva lor.


loading...