Directori de firme în România, hoţi de diamante în Londra. Au furat bijuterii după ce au săpat tunel sub o bijuterie

Jaf ca-n filme la Londra. Trei români, dintre care doi sunt directorii unor firme importante, au furat diamante în valoare de 300.000 lire după ce au săpat un tunel pe sub o bijuterie. Doi dintre ei au fost prinși la Iași și extrădați în Marea Britanie, potrivit ziaruldeiasi.ro.

RomaniaTV.net
02 nov. 2019, 07:01
Directori de firme în România, hoţi de diamante în Londra. Au furat bijuterii după ce au săpat tunel sub o bijuterie

Jaful de la bijuteria George Attenborough & Son, de pe Fleet Street, a avut loc la începutul anului. În urma cercetărilor, anchetatorii au ajuns la concluzia că jaful a fost comis de trei cetăţeni români, toţi din Moldova. Doi dintre ei, ambii din Bârlad, au fost arestaţi la Curtea de Apel Iaşi şi au fost deja trimişi în Marea Britanie, pentru a fi cercetaţi. Ei au fost încătuşaţi după ce un judecător de la Westminster Magistrates’ Court a emis pe numele suspecţilor mandate europene de arestare.

Sursa citată mai precizează că hoţii au închiriat în prealabil un apartament în apropierea magazinului de bijuterii, au reuşit să fure aur şi diamante de 300.000 lire, însă au lăsat urme, fiind identificaţi rapid de autorităţi.