Trei români au murit într-un accident în Italia. Vezi o GALERIE FOTO de la locul tragediei

Trei români au decedat într-un grav accident rutier produs, vineri dimineaţă, pe o autostradă din Italia, din apropierea graniţei cu Austria.

RomaniaTV.net
21 sept. 2012, 11:41

Accidentul s-a produs între Ugovizza şi Pontebba, la kilometrul 93 al autostrăzii care duce la Udine.

În accident au fost implicate un microbuz în care se aflau nouă cetăţeni români, o furgonetă şi un tir care transporta cereale. Potrivit unui comunicat remis ROMÂNIATV.NET de către MAE, „microbuzul se deplasa dinspre Austria către Italia şi a fost lovit violent, din spate, de un TIR”. Trei români au murit, iar un al patrulea a ajuns în stare critică la spital.

„Doi reprezentanţi ai CG Trieste s-au deplasat de urgenţă la fata locului pentru asigurarea asistenţei consulare necesare şi obţinerea de informaţii complete asupra situaţiei tuturor cetăţenilor romani aflaţi în microbuzul accidentat. Consulatul General al României la Trieste menţine un contact permanent cu autorităţile italiene competente şi cu cetăţenii români implicaţi în accident pentru a le oferi asistenţa consulară necesară. Totodată, sunt în curs demersurile necesare pentru contactarea familiilor victimelor accidentului”, se mai arată în comunicat.

Accidentul este cercetat de procuratura şi poliţia italiană locală.

Presa italiană a scris că şoferul microbuzului era sloven şi a rămas încarcerat, pompierii căznindu-se aproape trei ore pentru a-l scoate dintre fiarele contorsionate. Bărbatul a murit însă în drum spre spital.

Doi dintre cei trei români care au murit, precum şi bărbatul aflat în stare critică la spital sunt din judeţul Buzău, scrie Mediafax. 

Potrivit primarului localităţii buzoiene Poşta Câlnău, Sorin Munteanu, unul dintre românii decedaţi în accidentul din Italia este un localnic de 40 de ani, Cristian Baciu, care făcea curse în străinătate ca şofer. Celelalte două victime sunt o femeie din localitatea buzoiană Pârscov, soţia proprietarului microbuzului, şi o tânără de 19 ani din Deva.

De asemenea, bărbatul rănit grav în accidentul din Italia este proprietarul microbuzului în care se aflau românii.

Potrivit vecinilor şi funcţionarilor din Primăria Pârscov, proprietarul microbuzului ar fi lucrat de mai multă vreme în Italia, dar pe perioade scurte de timp. El ar fi plecat la drum joi dimineaţă. Localnicii spun că bărbatul făcea transport internaţional de persoane cu mai multe autovehicule pe care le cumpărase.

De altfel, microbuzul implicat în accidentul din Italia ar fi fost cumpărat în urmă cu aproximativ o săptămână din Ungaria.  Pe de altă parte, pe numele lui Ionel Popa, proprietarul microbuzului implicat în accident, nu este înregistrată nicio firmă de transport persoane, iar de la ARR pe numele său nu a fost eliberată licenţă de transport rutier de persoane.

Circulaţia în zonă a fost oprită mai bine de patru ore.