Trei români au murit şi patru au fost grav răniţi într-un accident rutier din Franţa. Reacţia MAE

Trei români au murit şi alţi patru au fost grav răniţi sâmbătă dimineaţă după ce autoturismul în care se aflau a intrat în coliziune cu un camion pe o autostradă din nord-estul Franţei, informează surse concordante citate de France Presse.

RomaniaTV.net
01 iun. 2019, 09:45
Trei români au murit şi patru au fost grav răniţi într-un accident rutier din Franţa. Reacţia MAE

UPDATE: MAE confirmă decesul a trei români şi rănirea gravă a altor patru în accidentul care a avut loc sâmbătă dimineaţă pe A34, în Departamentul francez Ardennes şi precizează vă reprezentanţii ambasadei fac demersuri pentru a obţine date privind identitatea lor, starea răniţilor şi circumstanţele producerii accidentului.

„Ambasada României la Paris urmăreşte îndeaproape evenimentele legate de accidentul rutier produs la data de 1 iunie 2019, în Departamentul Ardennes, accident soldat cu decesul a trei cetăţeni români şi rănirea altor patru. Reprezentanţii ambasadei au întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale, în vederea obţinerii unor informaţii cu privire la identitatea victimelor, starea de sănătate a persoanelor rănite şi circumstanţele producerii accidentului”, transmite MAE la solicitarea News.ro.

Potrivit datelor obţinute până la acest moment, trei cetăţeni români au decedat, iar alţi patru au suferit răni grave, fiind transportaţi la o unitate medicală din zonă pentru a beneficia de asistenţă medicală de specialitate.

Cetăţenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Paris:, 0033 (0)1 47 05 29 66, 0033 (0)1 47 05 27 55, 0033 (0)1 45 50 39 97, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă sau la numărul de urgenţă al ambasadei 0033 (0) 68 07 13 729.

Ambasada României la Paris monitorizează cu prioritate situaţia şi este în contact cu autorităţile locale, fiind pregătită să acorde asistenţă consulară, inclusiv prin eliberarea documentelor necesare repatrierii trupurilor neînsufleţite şi a certificatelor de deces.

 

Accidentul s-a produs în jurul orei 04.15 GMT pe o autostradă din dreptul comunei Novy-Chevrieres, potrivit pompierilor, care au confirmat o informaţie a postului de radio France Bleu Champagne-Ardennes.

Pompierii informează că există patru răniţi în urma accidentului, între care trei foarte grav, toţi transportaţi la spitalul din Reims, din nord-estul Franţei.

Şoferul camionului, „mai mult şocat decât rănit”, a fost transportat la un alt spital, potrivit aceleiaşi surse.

Potrivit primelor elemente ale anchetei, maşina de transport persoane în care se aflau românii a fost lovită de camion, potrivit prefecturii.


loading...
Partenerii noștri