TREI SALARII în plus pentru profesorii din mediul rural. Ce alte beneficii se anunţă

Publicat: Vineri, 06 Decembrie 2019 12:05 // Actualizat: Vineri, 06 Decembrie 2019 12:22 // Sursa: romaniatv.net

Profesorii vor beneficia de mai multe facilități, precum bani pentru titularizarea în mediul rural, acces la servicii medicale gratuite cât și bani mai mulți în cazul unei activități de 30 de ani în învățământ.

Parlamentarii au în vedere acordarea mai multor indemnizații unei anumite categorii de angajați. Este vorba de indemnizații care se vor acorda pentru profesori. Aceștia vor beneficia de mai multe facilități, precum bani pentru titularizarea în mediul rural, acces la servicii medicale gratuite cât și bani mai mulți la pensionare, în cazul unei activități de 30 de ani în învățământ.

Propunerea, care aduce modificări Legii educației, vrea să ofere profesorilor o sumă de bani anual, pentru formare profesională. Suma va fi la nivelul a două salarii minime brute.

Salariile profesorilor se majorează de la 1 ianuarie 2020. Avem grila cu măririle 

Din cauza lipsei de profesori în mediul rural, legiuitorul propune ca profesorii care se titularizează pe astfel de posturi să primească p indemnizație de instalare care se va ridica la nivelul a trei salarii minime brute. Această sumă ar urma să fie primită de dascăli la un an după instalare, cu condiția să rămâ la post timp de 5 ani. În cazul în care profesorul ar plecat înaintea celor 5 ani, suma de bani va trebui returnată.

Un alt beneficiu ar fi acela al accesului gratuit la examinările medicale perioadice, vaccinare gratuită etc. Detaliile pentru această măsură nu au fost încă stabilite.

Cea de a treia propunere prevede acordarea unei indemnizații pe care dascălii ar primi-o la pensionare. Condițiile sunt, pensionarea pentru limită de vârstă, vechime în învățământ de cel puțin 30 de ani, iar suma a care se va ridica indemnizația este de 6 salarii medii brute. Comisiile Camerei Deputaților au trimis mai departe propunerea cu propunere de adoptare.

 

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
bani bugetari indemnizatii profesori profesori salarii profesori
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
06 dec 20:25
Răspunde | Votează email 0 email
cetatean
Am 30 ani in inv. miA junge, + vreo 10, total 40,sunt SATUULL,vreau salarii compensate ca altii si CEAO BEBYY.
1
EUR
4.8358
RON
15 Aug
noapte 17 °
zi 28 °
Ultimele joburi adaugate
24 H