Trei surori din India suferă de "sindromul vârcolacului" VIDEO

Publicat: Joi, 09 Februarie 2012 18:25 // Actualizat: Joi, 09 Februarie 2012 18:25 // Sursa: Mediafax

Trei surori suferă de una dintre cele mai rare boli din lume, "sindromul vârcolacului", care le face să fie ocolite de ceilalţi oameni.

Foto: Daily Mail

Savita (23 de ani), Monisha (18 ani) şi Savitri Sangli (16 ani), care locuiesc într-un mic oraş din India, au moştenit "sindromul vârcolacului" de la tatăl lor, scrie dailymail.co.uk.

Boala, care apare la un om dintr-un miliard, se manifestă prin creşterea excesivă a părului pe întreg corpul femeilor. Cele trei surori se străduiesc să îndepărteze părul de pe faţă şi speră ca la un moment dat să îşi poată permite un tratament laser specializat pentru a se vindeca definitiv.

Surorile sunt nevoite să folosească o cremă specială în fiecare zi, pentru a evita creşterea părului. Cele trei femei mai au alte trei surori, care nu sunt afectate de "sindromul vârcolacului".

"Când mergeam la şcoală copii strigau la mine «faţă păroasă», «arăţi oribil» sau «nu vă aşezaţi lângă ea»", a declarat Savita, cea mai tânără dintre surori.

Savita, Monisha şi Savitri au moştenit boala de la tatăl lor, cu care mama acestora a fost forţată să se căsătorească la vârsta de 12 ani. Pentru că a fost o căsătorie aranjată, femeia nu a ştiut până în ziua nunţii că viitorul său soţ suferea de "sindromul vârcolacului".

"Aveam 12 ani când m-au forţat să mă căsătoresc. Aici, dacă refuzi căsătoria, eşti omorâtă. Când o plimbam pe Savita, oamenii strigau că este o bestie, o vrăjitoare. Acum o lasă să muncească 10-15 zile şi o trimit acasă când părul de pe faţă începe să se vadă", a declarat mama fetelor.

Un realizator de documentare plănuieşte să facă un film despre cele trei surori, pentru a le ajuta pe acestea să îşi îndeplinească visul de a îndepărta definitiv părul în exces.

Mama fetelor a declarat că le va permite acestora să se căsătorească, însă dacă nu va apărea niciun doritor, cele trei surori vor fi nevoite să muncească în continuare pentru a supravieţui.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
boală India păr păr excesiv raritate sindromul vârcolacului surori
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
01 nov 11:38
Votează email 0 email
...corpul în exces. Savita Sambhaji Raut, o tânără de 26 de ani din India, a născut o fetiţă acoperită în totalitate de păr. Inedit este faptul că o mare parte din familie suferă de aceeaşi boală genetică care îi transformă...
1
EUR
4.8582
RON
21 Sep
noapte 12 °
zi 27 °
Ultimele joburi adaugate
24 H