Trei suspecţi de trafic de minori, reţinuţi de procurorii DIICOT

Trei persoane din judeţul Argeş, suspectate că fac parte dintr-o grupare infracţională organizată specializată în trafic de minori, au fost reţinute miercuri de procurorii Serviciului Teritorial Piteşti al DIICOT.

24 sept. 2014, 17:48
Trei suspecţi de trafic de minori, reţinuţi de procurorii DIICOT

Suspecţii au fost ridicaţi în urma unor percheziţii domiciliare efectuate în localităţile Piteşti, Bradu şi Stolnici, într-un dosar instrumentat de Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Piteşti.

„Din cercetări a reieşit faptul că, în perioada 2012 – 2014, o grupare constituită din trei persoane din municipiul Piteşti, ar fi recrutat, adăpostit şi constrâns prin violenţă mai multe tinere în scopul de a întreţine relaţii sexuale cu clienţi racolaţi prin intermediul anunţurilor publicate în presa locală. Persoanele sunt bănuite că ar fi obţinut, în urma activităţilor desfăşurate, peste 50.000 de lei”, se arată într-un comunicat al BCCO Piteşti.

Citeşte şi Un bărbat, reţinut de poliţişti după ce a obligat mai multe minore să se prostitueze

La percheziţiile de miercuri au fost identificate şi ridicate, în vederea continuării cercetărilor, mai multe telefoane mobile, o tabletă, un laptop, bani, precum şi diferite înscrisuri.

În urma audierilor, procurorii DIICOT au emis ordonanţe de reţinere pe numele celor trei membri ai grupării infracţionale, suspecţii urmând să fie prezentaţi Tribunalului Argeş cu propunere de arestare preventivă pentru trafic de minori.

O a patra persoană este cercetată în stare de libertate în acelaşi dosar, pentru săvârşirea infracţiunii de favorizare a infractorului.

Citeşte şi Minore bătute şi obligate să se prostitueze, la Iaşi: Aveau câte cinci – şase clienţi pe zi