Trei tineri din Constanţa, depistaţi pe stradă cu etnobotanice şi un pistol

Trei tineri sunt anchetaţi după ce, în noaptea de vineri spre sâmbătă, au fost depistaţi de jandarmi pe o stradă din municipiul Constanţa având asupra lor plicuri cu substanţe halucinogene şi un pistol neletal cu calibrul de nouă milimetri, deţinut ilegal, informează Agerpres.

RomaniaTV.net
24 mai 2014, 12:15
Trei tineri din Constanţa, depistaţi pe stradă cu etnobotanice şi un pistol

Purtătorul de cuvânt al Grupării de Jandarmi Mobile (GJM) ‘Tomis’, Sorin Trancă, a informat, printr-un comunicat de presă, că tinerii, cu vârsta cuprinsă între 22 şi 25 de ani, au recunoscut că sunt consumatori de substanţe psihotrope, iar referitor la pistol, deţinătorul lui a afirmat că îl foloseşte pentru a se apăra de duşmani, fiind deseori ameninţat de către aceştia.

‘Un echipaj de jandarmerie care se afla în misiune de asigurare a ordinii şi siguranţei publice, în municipiul Constanţa, pe strada Eliberării, a observat un grup format din trei tineri care-şi confecţionau dintr-o substanţă de culoare verde o ţigară. La vederea militarilor, aceştia au început să se agite, au urcat într-un autoturism şi au încercat să ascundă plicurile în torpedoul maşinii. (…) În torpedoul maşinii, jandarmii au găsit nouă pliculeţe care conţineau aceeaşi substanţă vegetală, o sumă de bani şi o armă neletală, calibru nouă milimetri pentru care proprietarul nu deţinea permis’, a precizat reprezentantul GJM.

Potrivit acestuia, jandarmii au întocmit actele de constatare pentru faptele de deţinere sau portul fără drept de arme neletale, precum şi pentru deţinerea de substanţe interzise pentru consumul propriu, etnobotanicele şi pistolul fiind totodată predate procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa în vederea continuării cercetărilor.

Vineri, alţi patru tineri au fost depistaţi pe o stradă din Constanţa cu circa 80 de plicuri cu etnobotanice asupra lor.