Trei tineri jurnalişti căzuţi la datorie, desemnaţi cetăţeni de onoare post-mortem ai Buzăului

Jurnaliştii Elena Popescu, Ionuţ Barbu şi Laurenţiu Păun, decedaţi în timpul realizării unor reportaje, au fost desemnaţi joi cetăţeni de onoare post-mortem ai municipiului Buzău.

27 mart. 2014, 13:34
Trei tineri jurnalişti căzuţi la datorie, desemnaţi cetăţeni de onoare post-mortem ai Buzăului

Este o onoare pentru noi să-i avem pe cei trei jurnalişti în elita acestui oraş, ei au murit în timpul exercitării profesiei, încercând să informeze cât mai corect opinia publică şi de aceea merită întreaga noastră admiraţie”, a declarat primarul municipiului Buzău, Constantin Boşcodeală, pentru Agerpres.

Tot la şedinţa de joi a mai fost declarat cetăţean de onoare post-mortem sculptorul Paul Vasilescu. De asemenea, titlul de cetăţean de onoare a fost acordat actualului comandant al Diviziei a 2 Infanterie Getica Buzău, generalul Lucian Foca.

Jurnaliştii Elena Popescu şi Ionuţ Barbu, corespondenţi ai postului de televiziune Antena 1, au murit pe 24 mai 2004 într-o explozie care a avut loc în localitatea Mihăileşti, iar cameramanul Laurenţiu Păun, de la un post local de televiziune, în cursul acestei luni, în timpul unui reportaj TV.