Treichl, Erste: Era creditării „lejere” pentru state s-a încheiat. A venit vremea socotelilor

Era creditării nerestricţionate pentru state şi municipalităţi s-a încheiat, iar acum a venit vremea socotelilor după probleme create începând de acum 30 de ani, a declarat directorul general al Erste Bank, Andreas Treichl, citat de Bloomberg.

RomaniaTV.net
18 ian. 2012, 15:16
Treichl, Erste: Era creditării „lejere” pentru state s-a încheiat. A venit vremea socotelilor

Ţările din Europa Centrală şi de Est sunt într-o poziţie mai bună să depăşească actuala criză din zona euro, „întrucât în realitate sistemul financiar din regiune este destul de sănătos”, a spus Treichl citat de MEDIAFAX.

Problemele economice şi politice ale Ungariei au un impact „negativ asupra regiunii”, însă autorităţile de la Budapesta pot redobândi încrederea investitorilor în circa un an dacă fac schimbări, inclusiv o înţelegere cu Fondul Monetar Internaţional, a spus el.

În Grecia, iniţiativele private de a rezolva criza datoriilor ţării „vor avea probabil nevoie de foarte mult noroc”, a adăugat directorul Erste.

Retrogradarea Austriei de către S&P ar putea determina o decizie similară în cazul grupului Erste, însă efectul asupra grupului financiar ar fi redus. Erste va ajunge la o rată de adecvare a capitalului de 9% până în iunie, dacă nu se întâmplă ceva care să împiedice acest proces, a afirmat Treichl.

Grupul Erste este prezent în România intermediul grupului BCR, care include BCR, BCR Banca pentru Locuinţe, good.bee Service, BCR Pensii, BCR Leasing, BCR Asset Management, BCR Securities şi BCR Chişinău.