Tren de călători, în flăcări la Cluj! Peste 100 de persoane s-au autoevacuat

Un tren a fost afectat de un incendiu, miercuri dimineata, in jurul orei 6.00, in Gara Huedin. Până la sosirea pompierilor, în jur de 100 de călători s-au autoevacuat.

10 mai 2023, 08:13
Tren de călători, în flăcări la Cluj! Peste 100 de persoane s-au autoevacuat

Un incendiu a izbucnit, miercuri dimineață, într-un tren de călători în care se aflau 100 de persoane, în județul Cluj. Garnitura nu era în mers, iar oamenii au coborât la timp.

Pompierii din cadrul Detașamentului Huedin au intervenit miercuri dimineață la un incendiu care s-a manifestat la compartimentul motor al unui tren staționat în Halta din Macău.

VIDEO| Incendiu violent la un depozit de materiale plastice. A fost emis mesaj RO-ALERT pentru populație

Apelul de urgență a venit în jurul orei 06:16, iar la fața locului s-a deplasat echipajul de la Garda de Intervenție Aghireșu.

Până la sosirea acestora, aproximativ 100 de călători s-au autoevacuat din tren. Vestea bună este că niciunul dintre aceștia nu a solicitat îngrijiri medicale.

Angajații CFR au reacționat, la rândul lor, cu mijloace de primă intervenție, iar pompierii au lichidat ulterior flăcările.

Cel mai probabil, incendiul a pornit de la o defecțiune la compartimentul motor.

Un autocar care transporta 42 de persoane a luat foc, în Timișoara. Pasagerii au fost evacuați din cauza incendiului

 

O mașină a luat în foc în mers, pe DN 66, în Hunedoara
O mașină a luat foc pe Drumul Național 66, în județul Hunedoara. Șoferul se îndrepta spre Petroșani când interiorul mașinii s-a umplut de fum.


Bărbatul a oprit și a ieșit din vehicul înainte ca acesta să fie cuprins de flăcări. Pompierii, care au intervenit de urgență nu au putut face nimic pentru a salva automobilul.

Incendiul ar fi pornit din cauza unui scurtcircuit  la instalația electrică a autoturismului. Traficul în zonă a fost reluat după jumătate de oră.