Tren de persoane, deraiat la Iaşi. Update: Defecţiunea a fost remediată şi trenul repus în circulaţie

Un tren de călători care merge pe ruta Iași - Hârlău a deraiat, vineri, anunță România TV. Trenul a ieșit de pe șine în zona Podul Ilioaei. Nu se știe momentan dacă există persoane rănite.

01 iul. 2022, 18:30

Un tren de călători privat s-a defectat, vineri, pe linia dintre Podu Iloaiei şi Hârlău, judeţul Iaşi, defecţiunea fiind însă remediată de mecanic. „Trenul privat 11407 Regio Călători s-a defectat pe secţia neinteroperabilă Podu Iloaiei – Hârlău. Mecanicul a remediat defecţiunea, garnitura fiind în acest moment în circulaţie”, a transmis purtătorul de cuvânt al CFR SA, Oana Brânzan.

Potrivit sursei citate, secţia respectivă nu este administrată de CFR SA şi acolo nu circulă trenurile operatorului naţional. Ruta Podu Iloaiei – Hârlău este administrată de un gestionar privat de infrastructură, iar operatorul care asigură serviciul public este tot privat.

Tren deraiat la Iaşi. În urmă cu puțin timp a avut loc un incident în județul Iași. Din primele informații, se pare că un tren de călători Iași – Hârlău a sărit de pe șine în localitatea Podu Iloaiei.Călătorii aflați în garnitură s-au speriat, dar deocamdată nu avem informații despre persoane rănite.

Trenul ar fi sărit de pe șine într-o curbă.

Vom reveni cu detalii şi imagini

11 vagoane ale unui tren de marfă au deraiat pe 29 iunie. Circulația pe ruta Pașcani-Iași a fost oprită

Circulația feroviară a fost întreruptă pe relația Pașcani – Iași, din cauza deraierii, între stațiile Sârca – Podu Iloaiei, a 11 vagoane din compunerea unui tren privat de marfă, potrivit CFR SA.

Tren deraiat după coliziunea cu o basculantă. Sunt morţi şi răniţi, iar circulaţia este blocată total FOTO şi VIDEO
Cinci trenuri de călători au fost afectate de întreruperea traficului feroviar între staţiile de cale ferată Sârca şi Podu Iloaiei (Iaşi – Paşcani), după ce 11 vagoane ale unui tren privat de marfă au deraiat miercuri după – amiaza, potrivit CFR Călători.

Astfel, IR 1832 Cluj Napoca – Galaţi şi IR 1543 Braşov – Iaşi staţionează în Târgu Frumos şi vor traversa zona afectată cu tracţiune Diesel pe firul 2 de circulaţie, R 6463 Iaşi – Paşcani, R 5606 Suceava Nord – Iaşi ai căror călători sunt transbordaţi cu mijloace auto pe distanţa Sârca – Podu Iloaiei şi retur, iar R 6441 Iaşi – Paşcani staţionează în Iaşi.

Tren deraiat între Paşcani şi Iaşi. Circulaţia feroviară este întreruptă

 

Pasagerii au primit apă la îmbarcarea în autocar, precizează administratorul de infrastructură feroviară. Trenul aparține operatorului de transport feroviar de marfă GFR și circula pe relația Port Constanța – Cristești-Jijia. Din garnitură, care avea în compunere 32 de vagoane goale, au deraiat 11 vagoane pe firul II de circulație, firul I fiind închis pentru lucrări programate, potrivit unui comunicat al companiei.

În urma deraierii celor 11 vagoane au fost rupți și 7 stâlpi de înaltă tensiune, care asigurau alimentarea cu energie electrică a liniei de contact.

Pentru a asigura traficul de călători, SRCF Iași va pune la dispoziția călătorilor mijloace auto, pe distanța Podu Iloaiei – Târgu Frumos, până la restabilirea traficului pe intervalul de stații afectat de deraiere.

Cauzele producerii acestui eveniment feroviar vor fi stabilite de o comisie de anchetă, formată din specialiști feroviari.