Tren deraiat între Paşcani şi Iaşi. Circulaţia feroviară este întreruptă

Un tren privat de marfă a deraiat, miercuri după-amiază, între Paşcani şi Iaşi. Acesta aparţine GFR şi circula pe relaţia Port Constanţa-Cristeşti-Jijia.

29 iun. 2022, 19:46

Tren deraiat între Paşcani şi Iaşi. Compania Naţională de Căi Ferate anunţă că circulaţia trenurile este întreruptă între Paşcani şi Iaşi, după ce 11 vagoane ale unui tren privat au deraiat.

Tren deraiat între Paşcani şi Iaşi. Şapte stâlpi de înaltă tensiune au fost rupţi

Citeşte şi Accident cumplit pe DN 56, în Dolj! Doi bărbaţi au murit şi alte patru persoane, între care un copil de 4 ani, au fost rănite

Trenul  a deraiat între staţiile Sârca – Podu Iloaiei şi aparţine operatorului de transport feroviar de marfă GFR . Acesta circula pe relația Port Constanța – Cristești-Jijia.

Trenul de marfă era format din 32 de vagoane goale, dintre care 11 au deraiat pe irul II de circulație, firul I fiind închis pentru lucrări programate.

În urma deraierii celor 11 vagoane au fost rupți și 7 stâlpi de înaltă tensiune, care asigurau alimentarea cu energie electrică a liniei de contact.

„Precizăm faptul că, pentru menținerea continuității traficului de călători, SRCF Iași va pune la dispoziția călătorilor mijloace auto, pe distanța Podu Iloaiei – Târgu Frumos.

Această măsură va fi menținută până la restabilirea traficului pe intervalul de stații afectat de deraiere.

Vă informăm, de asemenea, că personalul de specialitate al SRCF Iași va asigura tot suportul tehnic necesar operatorului privat pentru ridicarea, repunerea pe șină a vagoanelor deraiate și retragerea/scoaterea acestora din gabarit.

CFR SA adresează scuze călătorilor pentru disconfortul creat, asigurându-i totodată că personalul feroviar va interveni operativ la fața locului, pentru restabilirea circulației în scurt timp”, informează Compania Națională de Căi Ferate CFR SA.

Citeşte şi Accident grav în Ialomiţa. Un BMW a fost lovit de tren. Două persoane sunt în stare gravă. Update: Plan roşu de intervenţie şi la Arad

Cauzele producerii acestui eveniment feroviar vor fi stabilite de o comisie de anchetă, formată din specialiști feroviari.

 


loading...