Tren deraiat în India: Bilanţul morţilor a ajuns la 142. Peste 200 de oameni sunt răniţi VIDEO – UPDATE

Cel puțin 60 de persoane au murit și peste 150 au fost rănite în India după ce un tren expres de pasageri care circula între orașul Patna (nord) și Indore (centru) a deraiat duminică dimineața, lângă Kanpur, a anunțat poliția statului Uttar Pradesh, în care s-a produs accidentul, transmite AFP. UPDATE: Luni dimineaţă bilanţul morţilor urcase la 142, iar cel al răniţilor depăşea deja 200.

RomaniaTV.net
20 nov. 2016, 05:51
Tren deraiat în India: Bilanţul morţilor a ajuns la 142. Peste 200 de oameni sunt răniţi VIDEO – UPDATE

UPDATE: Bilanțul dezastrului feroviar produs duminică în India s-a agravat luni, ridicându-se la 142 de morți, în timp ce echipele de intervenție au acționat pe durata întregii nopți de duminică spre luni pentru a scoate toate victimele prinse între fiarele contorsionate ale trenului deraiat. Nu prea au existat speranțe de a găsi supraviețuitori în cele 14 vagoane ale Indore-Patna Express, care a deraiat într-un district rural în statul Uttar Pradesh, în nordul Indiei.

„Bilanțul real va fi mult mai mare și vor fi dificil de identificat toate persoanele, în special cele foarte grav afectate” de impactul accidentului, a declarat un înalt responsabil al guvernului local.

Operațiunile de salvare continuă, în condiţiile în care, potrivit unor estimări, peste 2.000 de persoane se aflau la bordul trenului în momentul producerii accidentului. Mulți dintre călători nu-și făcuseră, însă, rezervare, iar unii dintre ei călătoreau fără bilet, ceea ce face imposibilă cunoașterea numărului exact al persoanelor aflate la bordul trenului implicat în accident, a declarat un purtător de cuvânt al căilor ferate regionale.

În timp ce angajați ai căilor ferate degajau locul de resturi, o mare mulțime de oameni s-a deplasat în zona în care s-a produs accidentul, încercând să afle despre soarta rudelor lor.

Catastrofa s-a produs în plin sezon al nunților și în tren se aflau numeroase familii.

UPDATE: Bilanţul accidentului feroviar din India a crescut la 107 morţi şi peste 150 de răniţi, iar autorităţile au avertizat că numărul deceselor ar putea creşte relatează Reuters.

UPDATE: Cel puţin 95 de oameni au murit şi alţi peste 150 au fost răniţi când ai multe vagoane ale unui tren indian a deraiat în nordul statului Uttar Pradesh, duminică dimineaţă, au anunţat autorităţile citate de agenţia indiană de presă ANI.

Paisprezece vagoane ale trenului, care circula între oraşul Patna, din nord-estul ţării, şi oraşul Indore, din centru, au sărit de pe şine la Pukhrayan, la 65 de kilometri distanţă de Kanpur.

“Mulţi pasageri sunt blocaţi încă”, a declarat un reprezentant al căilor ferate, Anil Saxena, pentru Reuters.

UPDATE: Ultimul bilanţ indică peste 90 de morţi, dar cifrele sunt neoficiale.

Accident feroviar în India. „Bilanțul a crescut și numărul morților este de 60, mai mult de 150 de persoane sunt rănite”, a declarat Zaqi Ahmed, responsabil al poliției din orașul Kanpur.

O informație similară privind numărul persoanelor decedate a fost transmisă și de celelalte agenții internaționale de presă, care notează că cel puțin 14 vagoane au avut de suferit în urma accidentului. Numărul răniților variază însă în relatări, între circa 60-80 și peste 150, operațiunea de salvare fiind însă în desfășurare.

Cauza tragediei, care s-a produs când majoritatea pasagerilor dormeau, nu este cunoscută încă. AFP amintește că cel mai grav accident pe o linie feroviară indiană s-a produs în 1981, când s-au înregistrat 800 de morți după ce un tren a căzut într-un râu.