TREN DERAIAT la Satu Mare: Două vagoane cu combustibil au sărit de pe şine

Două vagoane ale unui tren de marfă care transporta combustibil au deraiat, duminică, în zona Gării Halmeu din județul Satu Mare, reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) afirmând că nu există pericol de explozie, screi Vocea Transilvaniei.

01 feb. 2015, 17:40
TREN DERAIAT la Satu Mare: Două vagoane cu combustibil au sărit de pe şine

Purtătorul de cuvânt al ISU Satu Mare, lt.-colonelul Aurel Ulici, a declarat că vagoanele sunt încărcate cu gaz și că nu sunt scurgeri de combustibil.

La fața locului au fost mobilizate forțe importante, pompieri, jandarmi și polițiști. Jandarmii au izolat perimetrul până când problema va fi rezolvată.

”Duminică, la ora 13.20, I.S.U. ,,SOMES” Satu Mare a fost anuntat ca in localitatea Halmeu, in Gara, 2 vagoane de tren pline cu GPL au deraiat.La faţa locului s-a deplasat grupa operativa, condusa de Seful Centrului Operational Col. Dima Nicolae si o autospeciala din cadrul Detaşamentului de Pompieri Satu Mare. Ajunsi la locul incidentului feroviar s-a constatat : In Statia Hameu la linia 36 normala, apatinand CNCFR, s-a produs deraierea a doua vagoane incarcate cu gaz (butan si propan), fara scurgeri de gaz. Vagoanele faceau parte dintr-o garnitura formata din 21 de vagoane incarcate. La primul vagon s-a produs deraierea pe o roata la prima osie de la primul boghiu in sensul de mers si la cel de-al doilea vagon de la un boghiu. Deraierea s-a produs la manevra de tragere in vederea aducerii in statie de la linia 36 la linia 4 in compunerea garniturii de tren”, a spus lt-colonelul Aurel Ulici.

La faţa locului a fost adusă o macara pentru repunerea vagoanelor pe linie.

Tren în flăcări la Bacău. Pericolul de extindere, foarte mare VIDEO