TRAGEDIE în SUA: Tren deraiat pe un pod din Washington. Două vagoane s-au prăbuşit pe şosea. Trei morţi şi zeci de răniţi UPDATE VIDEO

Un tren al companiei Amtrak a deraiat luni pe un pod peste o autostradă din statul american Washington (nord-vestul SUA). Un oficial a declarat pentru Associated că sunt cel puţin trei morţi.

18 dec. 2017, 17:30

UPDATE 19.12, ora 6.30: Trei persoane au murit şi alte o sută au fost rănite luni în accidentul spectaculos al unui tren de pasageri ce şi-a încheiat cursa pe o porţiune de autostradă în nord-vestul Statelor Unite, relatează AFP.

UPDATE 22:26 Autorităţile americane au informat că, până acum, sunt treimorţi şi mai multe zeci de răniţi

UPDATE 21:18 Autorităţile au confirmat că este vorba de „victime multe” – morţi şi răniţi”, după prăbuşirea unor garnituri pe autostradă. Nu se ştie de ce Trenul 501 de mare viteză a ieşit de pe şine. Rusta inaugurală scurta călătoria întzre Olympia şi Tacomaşi se se îndrepta către Portland.  care scurta călătoria

UPDATE ORA 20.50 Fox News a difuzat informaţia că ar fi vorba de cel puţin şase morţi. Ştirea vine dintr-o sursă oficială, citată de Associated Press.

UPDATE: Deocamdată, nu se cunoaşte numărul victimelor accidentului. Se vorbeşte că ar fi atât morţi, cât şi răniţi, unii dintre aceştia aflându-se în stare gravă.

Trenul a deraiat şi cel puţin două vagoane s-au prăbuşit pe autostrada I-5. Primele imagini de la accident arată numeroase echipa de salvare care acordau îngrijiri medicale victimelor. Compania Amtrack a confirmat că accidentul s-a soldaţi cu victime.

Câteva maşini de pe autostradă au fost strivite de vagoanele care deraiaseră, au confirmat autorităţile. Purtătorul de cuvânt al Biroului Şerifului, Ed Troyer, a declarat presei locale că există şi persoane moarte şi persoane care au rămas captive în gerniturile ce s-au prăbuşit. Nu se cunoaşte deocamdată numărul victimelor teribilului accident.

Dintre vehiculele peste care s-au prăbuşit garniturile de tren sunt mai multe persoane care sunt rănite.

Compania Amtrak a confirmat incidentul, produs în districtul Pierce din statul Washington, dar nu a oferit alte detalii.

”Vom oferi detalii suplimentare pe măsură ce aflăm noi informaţii” despre acest caz, se arată într-un prim comunicat al companiei Amtrak.

Media locale au informat că acesta era drumul feroviar inaugural al noului tren de mare viteză al companiei Amtrack.

Accidentul s-a produs în jurul orei locale 07:30. Trenul 501 circula între Portland şi Seattle. Înainte de prăbuşirea trenului, acesta circula cu o viteză de 130 de kim pe oră, iar în tren se aflau atunci 75 de oameni.

Biroul Naţional al Siguranţei Transporturilor (NTSB) a iniţiat o anchetă în acest caz.