Trendul de pe TikTok care face ravagii. Femeile aplică lubrifiant intim pe față ca bază de machiaj. „Este puțin lipicios, dar arată al naibii de fabulos” VIDEO

Femeile sunt mereu inventive în ceea ce privește întreținerea tenului, astfel că pe TikTok au început să apară clipuri în care tinerele folosesc lubrifiant intim pe față ca bază de machiaj. Specialiștii avertizează asupra riscurilor.

10 nov. 2021, 18:48

Femeile au încercat o nouă metodă de a ajunge la rezultate optime în ceea ce privește machiajul tenului. Tot mai multe tinere au postat filmulețe pe TikTok în aplică lubrifiant intim pe față în loc de cremă sau primer, iar acest trend a șocat extrem de mulți utilizatori, dar și pe specialiști.

Clipurile în care influncerițe din zona beauty demonstrează cum aplică lubrifiant pe față, dar și rezultatele pe care le obțin au obținut peste 10 milioane de vizualizări.

Teoria este că lubrifiantul conține silicon și apă, iar atunci când aceste ingrediente sunt aplicate pe piele, vor crea o bază netedă, ușor lipicioasă, care ajută machiajul să dureze mai mult.

Flori de sânziene. Beneficii pentru sănătate şi frumuseţe. În ce afecţiuni sunt recomandate ceaiul, tinctura şi unguentul din flori de sânziene şi cum ţi le administrezi

Cu toate acestea, experții au avertizat că lubrifiantul sexual include și alte ingrediente care ar putea bloca porii și cauza acnee.

Amelia Olivia, un influencer de frumusețe din Marea Britanie cu 389.000 de urmăritori TikTok, s-a numărat printre cele care au demonstrat această tendință.

@ameliaolivia09Thought I’d hop on the trend💦 ib: @Rady #lubeprimer #makeuphacks #testingmakeuphacks♬ original sound – Amelia Olivia

Ca și alții, ea a fost inspirată de o tânără britanică pe nume Rady, care a prezentat pe TikTok această ideee într-o serie de trucuri neașteptate de machiaj.

„Pare atât de ciudat. Arătă ca o catastrofă uleioasă. Am aplicat lubrifiantul pe față, se simte puțin lipicios. Să vedem dacă se absoarbe în piele.”, a spus Amelia.

Tânăra a aplicat și fondul de ten peste tenul hidratat cu lubrifiant sexual și a fost oarecum mulțumită de rezultate, însă a adugat că nu o va mai face niciodată.

Femeile folosesc lubrifiant ca bază de machiaj: „E o senzație netedă și de fapt se simte foarte bine pe pielea mea”

Alte două britanice populare pe rețelele de socializare Cara Downtonn și Georgia Harrison au fost, de asemenea, surprinse de cât de bine a funcționat aplicarea lubrifiantului erotic în loc de bază de machiaj.

Georgia a spus: „De obicei, pielea mea devine destul de uscată când mă machiez, dar acum pare foarte fină”.

Cara a adăugat: „Lubrifiantul este cu adevărat ca un primer. E o senzație netedă și de fapt se simte foarte bine pe pielea mea. Recenzie sinceră, rezultatul este al naibii de fabulos. Este un „da” din partea mea.”

Scrub pentru corp. Ne ajută să avem pielea perfectă folosind ingrediente pe care le avem cu toţii în bucătărie
Bloggerul de frumusețe masculin Damiola Pattrik Ade a fost de acord: „Lubrifiantul se simte atât de bine pe pielea mea, că nu o să mint. Îmi place și aroma de cireșe. Uite cum alunecă pe piele. Fondul de ten arată impecabil când îl aplic. Nu sunt sigur că vreau să recomand lubrifiantul ca bază de machiaj, dar deocamdată este câștigător.”

Dar, deși rezultatele ar putea părea convingătoare pe TikTok, ele nu merită potențialele daune aduse pielii tale, au explicat experții.

„Când vă uitați la lista de ingrediente pentru lubrifianți, veți vedea că acestea nu sunt ingrediente pe care le-ați asocia cu îngrijirea pielii. Pot conține acțiuni de răcire, amorțire și încălzire, care pot provoca iritații”, a spus consultantul medical Ifeoma Ejikeme, relatează Daily Mail.