Trenduri în industria de jocuri de noroc online în 2020

Industria jocurilor online, inclusiv a jocurilor de noroc online, a cunoscut o dezvoltare rapidă în ultimii ani datorită progreselor tehnologice. Optimizarea cazinourilor pentru dispozitivele mobile, lansarea aplicațiilor de cazinouri online, introducerea sloturilor cu diverse tematici și caracteristici, dezvoltarea platformelor live de cazinouri online și aparița cât mai multor jackpoturi progresive sunt doar câteva dintre schimbările semnificative pe care le- a cunoscut industria de gambling online în 2019, iar schimbările continuă și în 2020. Descoperă în acest articol care sunt cele mai proeminente trenduri care vor impacta industria jocurilor de noroc în 2020!

RomaniaTV.net
12 dec. 2019, 11:46
Trenduri în industria de jocuri de noroc online în 2020

TOP 3 trenduri la jocuri de noroc în 2020

Implementarea realității virtuale și a realității augumentate

Realitatea virtuală este un trend în industria de gambling ce a început să se observe încă din 2017, an în care Netent a lansat primul său slot VR, Gonzos Quest. Chiar dacă la momentul respectiv, realitatea virtuală nu s-a aflat pe lista de priorități a cazinourilor online, operatorii de jocuri de noroc estimează că, în 2020, realitatea virtuală va fi o necesitate datorită progresului tehnologic și a așteptărilor tot mai ridicate ale jucătorilor care doresc să aibă o experiență unică la cazino.

Spre deosebire de cazinourile fizice, cazinourile online oferă un bonus la inregistrare tuturor jucătorilor noi, acesta fiind principalul avantaj al înregistrării la un cazino online. Totuși, jucătorii vor să aibă parte de o experiență cât mai asemănătoare celei din cazinourile fizice, adică să aibă parte de cât mai multă interacțiune și dacă această interacțiune este posibilă atunci când vorbim despre jocuri de masă live, în cazul sloturilor, această interacțiune poate fi obținută doar prin intermediul realității virtuale. Realitatea virtuală constă într-un aparat 3D care simluează mediul în care se desfășoară slotul respectiv și astfel, jucătorul poate pătrunde în realitatea slotului și poate interacționa cu personajele din joc. Trendul este vizibil atât la capitolul sloturi, cât și la capitolul poker, în acest caz jucătorii putând observa ceilalți jucători de la masa de poker pentru a-și da seama dacă unul dintre aceștia intenționează să trișeze.

Dacă realitatea virtuală se rezumă doar la ficțiune, realitatea augumentată îmbină realitatea socială cu elemente din ficțiune, sporind interactivitatea jocului. Cu alte cuvinte, realitatea augumentată utilizează mediul real și transpune personajele din joc sau alte elemente grafice ficționale în mediul real. Cel mai bun exemplu în acest sens este jocul Pokemon Go de care cu siguranță ai auzit sau poate chiar l-ai jucat. Specialiștii în jocuri de noroc estimează că tehnologiile ce fac posibile realitatea virtuală și realitatea augumentată vor fi implementate în 2020 și dezvoltate în anii următori.

Îmbunătățirea compatibilității cu dispozitivele mobile

În momentul de față, aproximativ 62% din jucători accesează jocuri de noroc de pe dispozitive mobile, în special de pe telefoane. Datorită accesibilității pe care o oferă jocurile pe mobil, jucătorii au renunțat treptat să joace la cazino de pe calculator în favoarea telefonului, motiv pentru care în 2019 s-a observat necesitatea optimizării cazinourilor online pentru dispozitive mobile și chiar necesitatea lansării unor aplicații de cazinouri online care pot fi descărcate gratuit direct pe telefon.

Această tendință va fi mult mai accentuată în următorul an și toate cazinourile online vor fi nevoite cel puțin să-și optimizeze platformele online pentru dispozitive mobile, astfel încât jocurile să fie accesate de jucători direct din browser. Bineînțeles, cazinourile care vor să atragă cât mai mulți jucători, vor oferi atât posibilitatea de a accesa jocurile de cazino direct din browser, cât și posibilitatea de a descărca o aplicație mobilă pentru Android sau iOS. Conform Annie App, în 2020, aproximativ 70% din jucătorii cazinourilor online vor accesa site-ul cazinoului de pe dispozitive mobile, așa că această tendință trebuie să se regăsească, fără îndoială, pe lista de priorități a oricărui cazino online în 2020.

Apariția mai multor jocuri cu dealeri live

Cazinourile online oferă multiple avantaje jucătorilor săi, însă în privința unui singur aspect, cel legat de interacțiunea pe care o asigură jucătorilor, acestea încă se află în competiție cu cele fizice. Lansarea platformelor de jocuri live a fost soluția cazinourilor de a rezolva problema lipsei de interacțiune în mediul online și într-adevăr, tot mai multe cazinouri online au lansat platforme de jocuri live. Totuși, în prezent, numărul jocurilor live este mult mai mic în comparație cu numărul jocurilor obișnuite, însă 2020 pare să aducă schimbări la acest capitol. Dacă în 2019 jucătorii au la dispoziție doar câteva mese de ruletă, blackjack sau poker pe care le pot juca live, în 2020 numărul jocurilor de masă live dintr-un cazino va crește considerabil pentru a satisface cerințele jucătorilor. Chiar dacă sloturile sunt distractive și aduc câștiguri cu un minim de efort, se pare că mulți jucători preferă jocurile de masă live în care pot interacționa cu dealeri live care explică regulile fiecărui joc și se asigură ca jocul se se desfășoare conform acestora.

Cu siguranță, cele trei trendințe prezentate, și nu numai, vor fi implementate de cazinourile onlice licențiate cu scopul de a atrage cât mai mulți jucători. Și pentru că am menționat jucătorii, este important de subliniat faptul că statisticile arată că, în 2020, publicul feminim va fi mult mai activ în industrie decât cel masculin, afirmație ce se bazează pe creșterea numărului de jucători de sex feminin din prezent. Spre exemplu, în SUA, aproximativ 40% dintre jucători sunt femei, iar în Suedia, mai mult de 2/3 din totalitatea jucătorilor sunt femei. Timpul va confirma dacă aceste tendințe estimate de specialiștii în jocuri de noroc pentru următorul an vor fi implementate cu adevărat, dar având în vedere evoluția industriei din ultimii ani, se poate afirma că toate aceste estimări vor deveni realitate.