Trenul Orient Express a ajuns în Gara Sinaia. Vezi câţi bani au putut da pasagerii pentru o călătorie de 7 zile

Celebrul tren Orient Express a sosit, luni la prânz, în gara din Sinaia, garnitura fiind aşteptată pe peron de localnici şi turişti, dar şi de o fanfară, pasagerii vizitând Castelul Peleş.

29 aug. 2016, 15:30
Trenul Orient Express a ajuns în Gara Sinaia. Vezi câţi bani au putut da pasagerii pentru o călătorie de 7 zile

Peste 80 de persoane călătoresc zilele acestea cu celebrul tren Orient Express. Pasagerii au coborât din tren, în timp ce fanfara cânta.

„Suntem foarte fericiţi că am ajuns în România, la Sinaia, în această dimineaţă. Avem aproximativ 85 de pasageri cu noi în această călătorie, şi suntem, ca de obicei, încântaţi să putem vizita din nou acest frumos oraş, Castelul Peleş este un punct central al întregii călătorii”, a declarat, pentru MEDIAFAX, senior manager-ul Orient Express, Bruno Janssens.

El a adăugat că trenul Orient Express pleacă, doar o dată pe an, de la Paris la Istanbul.

„Facem această călătorie, o dată pe an, şi este una istorică. Ştim că toţi pasagerii şi-au rezervat această călătorie datorită trenului şi a istoriei sale. S-au îmbarcat în Paris. Am trecut prin Ungaria şi Budapesta, ieri, iar acum am intrat în România şi este încântător să descoperi peisajele frumoase şi Castelul Peleş”, a mai spus Janssens.

Pasagerii spun că sunt trataţi regeşte, pe parcursul călătoriei de la Paris la Istanbul.

O călătorie costă aproximativ 10.000 de euro, însă oamenii spun că merită toţi banii.

După Sinaia, Orient Express a oprit şi în gara din Ploieşti Vest, iar apoi a plecat spre Bucureşti. Călătoria cu Orient Express-ul durează şase zile, de la Paris la Istanbul. Trenul are 15 vagoane, vechi din anii ’20.