Trenul Regal a fost scos pe calea ferată

Spectacol inedit la Muzeul de Locomotive cu Abur din Reşiţa. Sute de oameni au venit pentru a vedea Trenul Regal de odinioară. Garnitura a fost adusă pentru a marca 140 de ani de la fabricarea primei locomotive cu abur din România, dar şi 40 de ani de la deschiderea Muzeului.

RomaniaTV.net
17 sept. 2012, 07:21
Trenul Regal a fost scos pe calea ferată

Trenul regal, o garnitură extrem de valoroasă din punct de vedere istoric, a venit tractat de o locomotivă cu abur, un model exact ca cele construite acum 140 de ani. Trenul a fost comandat de Regele Ferdinand la Milano.

La eveniment a participat şi fiul marelui industriaş Max Auschnitt, de numele căruia este legată istoria interbelică a Reşiţei. El a rememorat perioada studenţiei, când venea de la studii cu Orient Expressul tras de locomotiva fabricată la Reşiţa.

„Trenul cu care călătoream era tras de o locmotivă ca minunea asta din faţa voastră, care e locomotiva cu abur. Când m-am întoprs la Reşiţa după 54 de ani, am venit aici în parcul de locomotive şi am văzut-o din nou şi i-am răspuns, ei bine vezi că nu ai fost uitat”, a spus steve Auschnit.

O parte dintre vizitatori au fost nostalgicii acelor vremuri.

Locomotiva cu abur a fost ajutată să tracteze Trenul Regal de o altă locomotivă istorică, la fel de renumită: cea echipată cu primul motor Diesel construit la Reşiţa în 1960.