Trenuri cu întârzieri de sute de minute, din cauza unor defecțiuni la infrastructura de alimentare cu electricitate

Circulaţia trenurilor între staţiile Branişca - Ilia a fost afectată în noaptea de vineri spre sâmbătă, din cauza unor deranjamente ale infrastructurii de alimentare cu energie electrică, înregistrându-se întârzieri de sute de minute, informează CFR Călători.

02 oct. 2021, 12:31
Trenuri cu întârzieri de sute de minute, din cauza unor defecțiuni la infrastructura de alimentare cu electricitate

Mai multe trenuri au întârzieri sâmbătă, unele chiar şi de sute de ore, din cauza unor defecţiuni apărute la infrastructura de alimentare cu electricitate. Problemele sunt între staţiile Brănişca şi Ilia.

Trenurile CFR Călători care tranzitează segmentul afectat şi-au reluat circulaţia sâmbătă începând cu ora 7:00, ca urmare a redeschiderii circulaţiei feroviare.

„Circulaţia trenurilor se realizează prin tractarea cu locomotive diesel asigurate de CFR Călători. Până la normalizarea circulaţiei există posibilitatea să se înregistreze şi alte întârzieri în circulaţia trenurilor, motiv pentru care rugăm să contactaţi INFO CFR 0219521 pentru mai multe informaţii.”, se menţionează în comunicat.

Citeşte şi: Accident în lanţ pe DN 2, în Ialomiţa. Şapte persoane au fost rănite, între care doi copii

Potrivit reprezentanţilor CFR Călători, trenurile afectate în noaptea de vineri spre sâmbătă până la ora 7:00, ca urmare în întreruperi în alimentarea cu energie electrica la reţeaua de tracţiune a trenurilor sunt: IR 472 cu o întârziere de aproximativ 300 minute, IR 473 cu o întârziere de aproximativ 200 minute, IR 1765 cu o întârziere de aproximativ 200 minute, IR 347 cu o întârziere de aproximativ 100 minute, R 2042 cu o întârziere de aproximativ 200 minute.

Tot pe magistrala 900, din cauza unor deranjamente în sistemul de alimentare cu energie electrica de la reţeaua de tracţiune a trenurilor între staţiile Atârnaţi – Roşiori Nord, ternul R 9307 a acumulat o întârziere de aproximativ 150 minute. Potrivit sursei citate, călătorii trenului R9307 au fost preluaţi de trenul IR 78.

Citeşte şi: Noi restricții în Capitală din 3 octombrie: Nunțile, botezurile și mitingurile, interzise! Circulația în weekend interzisă după ora 20:00!

„Astăzi, 02 octombrie a.c., sunt posibile întârzieri pentru trenurile care tranzitează zonele ce au fost afectate, dar şi pentru alte trenuri de pe relaţii adiacente, generate de necesitatea preluării călătorilor de la trenurilor întârziate. Personalul de tren este instruit să ofere informaţii călătorilor despre legăturile existente pentru trenurile afectate, fiind în permanent contact cu pasagerii din tren şi comunică dispeceratului central necesităţi de asigurare a legăturilor pentru alte trenuri în staţiile de pe traseu.”, se menţionează în comunicat.

Trenurile afectate de deranjamente ale infrastructurii de alimentare cu energie electrica a reţelei de tracţiune a trenurilor între staţiile Branişca – Ilia circulă în următoarele condiţii: Tren IR 472 Bucureşti Nord – Budapest Keleti – întârziere de 358 de minute; Tren IR 473 Budapest Keleti – Bucureşti Nord – întârziere de de 266 de minute; Tren IR 347 Viena – Bucureţti Nord – întârziere de de 94 de minute; Tren IR 1765 Iaşi – Timişoara Nord – întârziere de de 246 de minute

Potrivit CFR Călători, alte trenuri care înregistrează întârzieri sunt: Tren IR 1837 Iaşi – Timişoara Nord – aşteaptă locomotivă diesel în staţia Branişca; Tren R 2042 Săvârşin – Simeria – aşteaptă locomotivă diesel în staţia Ilia; Tren R 13031 Simeria – Arad – aşteaptă locomotivă diesel în staţia Deva; Tren R 13044 Curtici – Simeria – circulă pe distanţa Curtici – Zam; Tren R 2043 Simeria – Arad circulă pe distanţa Zam – Simeria.