Cum arată trenurile de metrou de Drumul Taberei FOTO

Metrorex va cumpăra 45 de garnituri de la spaniolii de la CAF, în următorii patru ani. Fiecare tren costă şase milioane de euro.

RomaniaTV.net
19 ian. 2012, 07:17

Noile garnituri de tren vor înlocui treptat pe cele IVA produse de Astra Vagoane Arad, potrivit money.ro. Sunt asemănătoare celor Bombardier cu care, de altfel, spaniolii au şi concurat în cadrul licitaţiei organizate de  Metrorex.

Compania românească urmează să plătească 97 de milioane de euro fără TVA pentru 16 garnituri de tren, prima dintre acestea urmând să fie livrată la sfârşitul acestui an. Contractul este finanţat printr-un credit de la Banca Europeană de Investiţii.

Trenurile vor avea şase vagoane, unite prin burduf, geamuri rabatabile, ventilaţie forţată, sisteme de informare a călătorilor şi vor avea locuri speciale pentru transportul bicicletelor.

Metrorex intenţionează să cumpere alte opt astfel de trenuri în termen de maximum doi ani pentru magistralele existente şi 21 de garnituri pentru viitoarea Magistrală 5, pe tronsonul Drumul Taberei-Eroilor.