Trenurile Bucureşti-Viena şi retur, deviate prin Bratislava, din cauza inundaţiilor din Ungaria

Trenurile internaţionale Bucureşti - Viena şi retur circulă, între Budapesta şi Viena, pe un traseu deviat prin Bratislava, din cauza inundaţiilor din Ungaria, a anunţat, luni, CFR Călători.

RomaniaTV.net
10 iun. 2013, 10:29
Trenurile Bucureşti-Viena şi retur, deviate prin Bratislava, din cauza inundaţiilor din Ungaria

Trenurile internaţionale „Dacia” 346 şi 347 circulă pe rută deviată prin Bratislava până la redeschiderea traficului feroviar de pe secţia Almasfuzito – Komarom (linia Budapesta – Viena), în condiţii normale, se arată într-un comunicat de presă al CFR Călători.

Potrivit sursei citate, biletele cumpărate pentru trenurile Bucureşti – Viena şi retur rămân valabile şi pe ruta ocolitoare.

Pasagerii care circulă cu alte trenuri pe sectorul de drum afectat vor fi transportaţi cu mijloace auto între staţiile Győr şi Tatabánya, urmând ca între staţiile Tatabánya şi Budapesta aceştia să poată continua călătoria cu orice tren.

Şi trenurile internaţionale cu destinaţiile Munchen şi Zurich vor circula deviat, prin Bratislava.

Informaţii despre circulaţia trenurilor pot fi obţinute în staţiile şi agenţiile de voiaj CFR, la telefon 021/9521 sau pe site-ul www.cfrcalatori.ro.

Nivelul apelor Dunării a ajuns la 8,91 de metri luni dimineaţă la Budapesta, doborând recordul de 8,60 de metri din 2006.

Viitura este aşteptată în Dunaujvaros, la sud de capitală, în cursul zilei de luni, urmând ca marţi dimineaţă să ajungă la Paks.

Nivelul ridicat al apelor Dunării la Budapesta a determinat închiderea drumurilor de pe malurile fluviului şi a perturbat transportul în comun.

Premierul Viktor Orban a decretat situaţie de urgenţă în zonele afectate de inundaţii, de-a lungul Dunării, încă din 4 iunie. În Pesta (centru), dar şi în judeţele Komarom-Esztergom (nord) şi Györ-Moson-Sopron (vest), săptămâna trecută a fost decretată stare de alertă.