Trenurile circulă în condiţii de iarnă pe raza Regionalelor Bucureşti, Braşov, Craiova, Iaşi şi Galaţi

Trenurile circulă în condiţii de iarnă pe raza judeţelor afectate de vremea nefavorabilă, iar CFR SA a activat comandamentele locale de iarnă ale Regionalelor Bucureşti, Braşov, Craiova, Iaşi şi Galaţi, unde personalul feroviar intervine pentru curăţarea liniilor şi a macazurilor în staţiile unde se depune strat de zăpadă sau în linie curentă, pentru remedierea defecţiunilor.

03 dec. 2014, 10:09
Trenurile circulă în condiţii de iarnă pe raza Regionalelor Bucureşti, Braşov, Craiova, Iaşi şi Galaţi

„Menţionăm că pe reţeaua feroviară interoperabilă nu sunt linii de cale ferată închise, însă garniturile aflate în grafic circulă în condiţii de iarnă pe raza judeţelor afectate de vremea nefavorabilă. Angajaţii companiilor feroviare sunt la dispoziţia călătorilor prin informarea permanentă despre circulaţia trenurilor aflate în grafic, precum şi prin intervenţia cu personal specializat, astfel încât traficul să se desfăşoare în condiţii de siguranţă, pe toate rutele de cale ferată”, afirmă CFR SA.

Potrivit unui comunicat al companiei, probleme în circulaţia feroviară au fost înregistrate în cursul dimineţii pe Valea Prahovei, între staţiile Valea Largă şi Comarnic, după ce un copac s-a prăbuşit pe firul II, peste linia de contact, fiind întreruptă alimentarea cu energie electrică. Personalul feroviar a intervenit pentru tăierea copacului şi remedierea defecţiunii la linia de contact.

MERSUL TRENURILOR 2014-2015: Noul Plan va intra în vigoare începând cu data de 14 decembrie

De asemenea, trenul IR 1644 aflat în linie curentă a fost retras cu o locomotivă diesel în staţia Comarnic, de unde şi-a reluat călătoria cu tracţiune electrică. În urma acestui eveniment feroviar, trenul IR 1644 va ajunge la destinaţie cu o întârziere de peste 150 de minute.

„Menţionăm că celelalte garnituri înscrise în grafic au circulat pe firul I”, spune CFR SA.

CFR SA este compania naţională care administrează infrastructura feroviară publică şi desfăşoară o activitate de interes public şi contribuie la libera circulaţie a persoanelor, mărfurilor şi a bunurilor în interiorul ţării şi peste graniţă, în condiţii ecologice, eficiente şi de siguranţă.