Fraţii interlopi, Bogdan şi Răzvan Mararu, condamnaţi la ANI GREI de închisoare

Tribunalul București a decis, marți, condamnarea interlopilor Bogdan și Răzvan Mararu la 15 ani, respectiv 12 ani de închisoare. Cei doi fraţi sunt acuzaţi că au comandat atacul din cartierul Vitan din noiembrie 2012. Totodată, fraţii ei sunt obligaţi de instanţă să achite daune morale de 300.000 de euro şi despăgubiri materiale de 20.000 de euro.

21 apr. 2015, 13:00
Fraţii interlopi, Bogdan şi Răzvan Mararu, condamnaţi la ANI GREI de închisoare

Pedepse cumulate de 27 de ani pentru frații Mararu, interlopii din Piatra Neamţ care au comandat atacul din cartierul Vitan din 2013.

Citește și: Fraţii Mararu, trimişi în judecată în cazul atacului armat din Vitan. Averea lor, pusă sub sechestru

Bogdan şi Răzvan Mararu sunt acuzați că au plătit un bărbat ca să-l împuşte pe rivalul lor, Puiu Mironescu. Acesta a greşit însă ţinta şi, din fericire, victima sa a supravieţuit. Puiu Mironescu nu a întârziat să-şi plănuiască vendeta, sub forma unui alt atentat, de această dată cu bombă.

Bogdan Mararu a primit 15 ani de pușcărie, iar Răzvan Mararu 12 ani. Sentința a fost dată de Tribunalul București, dar nu este definitivă. Ea poate fi contestată la Curtea de Apel.

Pe 26 noiembrie 2012, ucigaşul plătit Vitalie Proca s-a deplasat în cartierul Vitan din Bucureşti, în urmărirea lui Ioan Mironescu, însă l-a confundat pe acesta cu un tânăr de 26 de ani, Răzvan Mircea Isăila, asupra căruia a tras mai multe focuri de armă cu un pistol mitralieră AK 47, în timp ce tânărul îşi parca autoturismul.

După ce a observat că Răzvan Mircea Isăila nu a decedat, Vitalie Proca a coborât din autoturism şi, folosind un pistol Makarov, a executat mai multe focuri de armă în direcţia tânărului.

Procurorii susţin că fraţii Bogdan şi Răzvan Mararu au luat hotărârea de a-l ucide pe Mironescu ca act de răzbunare, după ce acesta din urmă a comandat amplasarea, în noaptea de 10 spre 11 ianuarie 2013, a unui dispozitiv exploziv sub autoturismul lui Bogdan Mararu, parcat în apropierea locuinţei acestuia din Piatra Neamţ. Atentatul a fost dejucat ca urmare a intervenţiei anchetatorilor.

Citește și: Ucigaşul plătit Vitalie Proca va fi judecat separat de fraţii Mararu

Fraţii Mararu i-au dat lui Vitalie Proca bani şi un autoturism marca Audi A6, folosit de acesta la comiterea atentatului din cartierul Vitan, i-au oferit elementele necesare pentru identificarea lui Mironescu şi, prin intermediari, au ţinut permanent contactul cu Vitalie, anterior şi ulterior comiterii faptei.

În urma atacului armat din 26 noiembrie 2012, din cartierul Vitan din Capitală, comandat de fraţii Mararu, Dumitru Mironescu a plănuit un atentat, pentru a-l ucide pe Bogdan Mararu. Astfel, în noaptea de 10 spre 11 ianuarie, în jurul orelor 02.20, la comanda lui Mironescu, mai multe persoane au amplasat un dispozitivul exploziv sub autoturismul lui Bogdan Mararu, fratele lui Gheorghiţă Mararu, asasinat în noiembrie 2010.

Dumitru „Puiu” Mironescu a fost acuzat şi el că a comandat asasinarea lui Bogdan Mararu, fiind trimis în judecată de procurorii DIICOT, alături de cinci persoane care au pus dispozitivul exploziv sub maşina lui Mararu. În prezent, dosarul se află pe rolul instanţei supreme.

În 14 noiembrie 2010, fratele lui Bogdan şi Răzvan Mararu, Gheorghiţă, lider al lumii interlope nemţene, a fost ucis într-o cafenea din Piatra Neamţ, iar asasinarea acestuia a generat ample dezvăluiri care au provocat cel mai mare scandal din Ministerul de Interne, soldat cu destituirea şefului Poliţiei Române Petre Tobă şi a secretarului de stat Dan Fătuloiu.

Într-un dosar disjuns din acest caz, cetăţenii moldoveni Vitalie Proca şi Ion Druţă au fost trimişi în judecată pentru tentativă de omor.