Tribunalul Bucureşti explică cum a apărut reţeaua wi-fi cu denumirea "m..e psd"

Publicat: Miercuri, 15 Mai 2019 14:05 // Actualizat: Miercuri, 15 Mai 2019 14:05 // Sursa: romaniatv.net

Tribunalul Bucureşti precizează că niciun angajat nu a configurat un hotspot cu numele "m..e psd", însă orice justiţiabil poate numi reţeaua cum doreşte, monitorizarea fiind imposibilă. Reacţia Tribunalului vine după ce avocata fostului vicepremier Sevil Shhaideh, Flavia Teodosiu, a găsit la Tribunalul Bucureşti o reţea de wi-fi cu această denumire.

„Niciun angajat al Departamentului IT al Tribunalului Bucureşti nu a configurat/definit un hot-spot cu o astfel de denumire. De asemenea, Departamentul IT al Tribunalului Bucureşti nu are în administrare echipamente care să permită configurarea unei reţele publice WI-Fi. La nivelul Tribunalului Bucureşti nu a existat şi nu există o reţea publică wireless WLAN-WI-FI. O reţea precum aceea din fotografiile afişate se poate configura cu ajutorului unui smartphone/laptop cu router, de către orice persoană aflată în interiorul/vecinătatea Tribunalului Bucureşti, care are posibilitatea să o denumească oricum doreşte", a explicat miercuri judecătorul Laura Radu, preşedintele Tribunalului Bucureşti, potrivit Mediafax.

Magistratul a mai atras atenţia că o reţea wireless este o reţea fără fir, locală, extinsă pe arii limitate, în funcţie de echipamentele folosite şi de puterea acestora. totodată, este folosit un spectru de frecvenţe radio care nu are nevoie de licenţă, deci nu necesită aprobare pentru utilizare/emitere.

„Evenimentul se poate repeta atât timp cât se permite intrarea în incinta tribunalului cu tehnologie informatică în genţi, poşete sau buzunare. Subliniem că monitorizarea justiţiabililor în clădire sau în vecinătate, din acest punct de vedere, este practic imposibilă şi excede competenţelor Departamentului IT al Tribunalului Bucureşti. Evenimentul este regretabil, mai ales că politica de securitate a Tribunalului Bucureşti nu permite angajaţilor ca prin acţiunile lor să încerce să compromită protecţia sistemelor informatice şi de comunicaţii, iar aceştia nu trebuie să desfăşoare, deliberat sau accidental, acţiuni care pot afecta confidenţialitatea, integritatea şi disponibilitatea informaţiilor de orice tip în cadrul sistemului iinformatic al Tribunalului Bucureşti", mai arată preşedintele Tribunalului Bucureşti.

Totodată, sursa citată a mai precizat că tot personalul Tribunalului Bucureşti şi al judecătoriilor arondate beneficiază de acces la internet prin intermediul serviciilor puse la dispoziţie de către Ministerul Justiţiei şi Serviciul de Telecomunicaţii Speciale.

Avocata fostului vicepremier Sevil Shhaideh, Flavia Teodosiu, a declarat marţi va sesiza Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) şi Inspecţia Judiciară după ce a găsit la Tribunalul Bucureşti o reţea de wi-fi cu denumirea "m...e PSD".

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Flavia Teodosiu Laura Radu retea wi fi muie psd Tribunalul Bucureşti
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8079
RON
26 Feb
noapte 3 °
zi 20 °
Ultimele joburi adaugate
24 H