Tribunalul București obligă RISE Project să șteargă două articole despre Adrian Streinu-Cercel

Tribunalul București obligă RISE Project să șteargă două articole despre fostul manager al Institutului „Matei Balș”, Adrian Streinu-Cercel.

28 mai 2021, 15:54
Tribunalul București obligă RISE Project să șteargă două articole despre Adrian Streinu-Cercel

Magistraţii Tribunalului Bucureşti i-a dat joi câştig de cauză doctorului Adrian Streinu Cercel, fost manager al Institutului Naţional de Boli Intecţioase „Matei Balş”, în procesul împotriva publicaţiei Rise Project. Jurnaliştii trebuie să şteargă două articole de pe site şi să-i plătească medicului daune morale în valoare de 10.000 de lei. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

Citeşte şi: Adrian Streinu Cercel: „Există o întârziere de trei ani până când România ajunge să folosească un nou medicament”

„Admite în parte cererea de chemare în judecată formulată de către reclamantul ADRIAN STREINU CERCEL. Obligă pârâta la plata către reclamant a sumei de 10.000 lei cu titlu de daune morale pentru prejudiciul cauzat. Obligă pârâta la publicarea hotărârii judecătoreşti pe site-ul www.riseproject.ro al Asociaţiei RISE PROJECT, precum şi în trei ziare cu cea mai largă răspândire naţională, pe cheltuiala pârâtei. Respinge cererile de intervenţie voluntară principală formulate în cauză, ca neîntemeiate. Admite în parte cererea conexă formulată de către reclamantul INSTITUTUL NAŢIONAL DE BOLI INFECŢIOASE „PROF.DR. MATEI BALŞ”. Obligă pârâta la plata către reclamant a sumei de 10.000 lei cu titlu de daune morale pentru prejudiciul cauzat. Obligă pârâta să retragă de pe site-ul ce-i aparţine şi din arhiva acestuia articolele „Institutul de boli inventate” şi „Spitalul meu de stat”. Obligă pârâta să publice pe site-ul ce-i aparţine dreptul la replică al reclamantului cu aceleaşi fonturi şi în aceleaşi condiţii grafice ca şi articolele menţionate mai sus, însoţite de scuzele publice ale pârâtei. Obligă pârâta să publice pe site-ul ce-i aparţine dispozitivul hotărârii cu aceleaşi fonturi şi în aceleaşi condiţii grafice ca şi articolele menţionate mai sus. Obligă fiecare dintre intervenienţii voluntari principali la plata către pârâtă a cheltuielilor de judecată în cuantum de 811,258 lei reprezentând onorariu de avocat. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la data comunicării, cererea de apel urmând a fi depusă la Tribunalul Bucureşti. Pronunţată astăzi, 27.05.2021, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin intermediul grefei instanţei.”, se arată în minuta instanţei, citată de stiripesurse.ro.

Citeşte şi: Patru TULPINI COVID circulă în România! Adrian Streinu Cercel: ”Nu cred că este momentul să ne jucăm”