Patru TULPINI COVID circulă în România! Adrian Streinu Cercel: ”Nu cred că este momentul să ne jucăm”

Medicul Adrian Streinu-Cercel susține că presiunea pusă pe sistemul medical și cel de învățământ este foarte mare, în contextul în care în România circulă în acest moment patru tulpini COVID.

25 mart. 2021, 08:51
Patru TULPINI COVID circulă în România! Adrian Streinu Cercel: ”Nu cred că este momentul să ne jucăm”

Patru TULPINI COVID circulă în România! Medicul Streinu Cercel a precizat că pe teritoriul României circulă în acest moment patru tulpini COVID. Mai exact: cea sălbatică inițială, cea britanică, cea din Africa de Sud și cea din Brazilia. De asemenea, medicul a precizat că există tensiune în sistemul medical și sistemul de învățământ.

Patru TULPINI COVID circulă în România!

„Aş dori să vă informez că avem în circulaţie patru tulpini de SARS-CoV-2: cea sălbatică iniţială, cea britanică, cea din Africa de Sud şi cea din Brazilia. În momentul de faţă, 70% dintre persoanele care se îmbolnăvesc au tulpina britanică. O fi risc, n-o fi risc, nu ştiu. Văd că se vorbeşte cu intensitate maximă de sporurile doctorilor şi ale cadrelor didactice şi dacă putem să le dăm ceva în plus în această perioadă, din punct de vedere al riscului la care sunt supuşi. Şi era vorba de 2.000 de lei pentru cadre didactice şi 1.500 pentru personalul nedidactic şi auxiliar. O fi bine, n-o fi bine, nu ştiu. Însă, ce vreau să vă spun este că tensiunea în aceste două sisteme, sistemul de învăţământ şi sistemul sanitar, este foarte mare şi, ca atare, nu cred că este momentul să ne jucăm de-a sporurile şi de a da ceva bani pentru risc”, a afirmat Streinu-Cercel, în plenul Senatului.

Citește și: CNSU se reuneşte în şedinţă pentru a hotărî soarta românilor. RESTRICŢIILE care vor fi instituite în România. Ce se va întâmpla în Capitală

Raed Arafat, veşti bune legate de slujba de Înviere

Raed Arafat a vorbit, miercuri, despre planurile autorităților în privința sărbătorilor pascale. Șeful DSU a declarat că în momentul de față autoritățile nu intenționează o măsură care i-ar împiedica pe români să participe la slujba de Înviere, însă vor avea loc discuții aplicate. Șeful DSU le dă speranțe credincioșilor înaintea ședinței cu reprezentanții Bisericilor, : guvernanții nu intenționează să interzică slujbele de Înviere, iar românii ar putea să meargă să ia Lumină cu anumite reguli.

„Cred ca toata lumea a auzit ce a zis si Presedintele, ce a zis si premierul, ca intentia este ca de Paste lumea sa mearga la Inviere si sa nu fie restrictii in acest sens. Dar concluzii inca nu sunt trase. Urmeaza ceva discutii si intalniri intre reprezentantii cultelor, premier, o sa particip si eu. In urmatoarele doua zile vom avea concluziile. Cu siguranta ca premierul va anunta concluziile. Cine incearca sa porneasca oamenii ca nu se va putea (desfasura slujbele de Înviere) trebuie lasati la o parte si asteptate comunicarile oficiale. Indiferent de situatie (din punct de vedere epidemiologic, n.red.), dorinta este de participare. Participarea nu inseamna ca nu vor fi niste reguli”, a declarat Raed Arafat la Antena 3.

Citește și: Noi reguli la munte. Se închid terasele de pe pârtiile de schi în weekend