Tribunalul Piteşti a amânat judecarea cererii de revizuire a retrocedării terenurilor Brătienilor

Judecătoria Piteşti a amânat, joi, judecarea cererii de revizuire a sentinţei privind reconstituirea dreptului de proprietate al unor moştenitori ai familiei Brătianu asupra unor terenuri din oraşul Ştefăneşti, cauză în care este implicat şi avocatul Radu Pricop, ginerele preşedintelui Traian Băsescu, transmite Agerpres.

RomaniaTV.net
26 iun. 2014, 07:15
Tribunalul Piteşti a amânat judecarea cererii de revizuire a retrocedării terenurilor Brătienilor

Amânarea a fost decisă din cauza lipsei dosarului de fond privind retrocedarea, instanţa stabilind un nou termen pentru data de 9 octombrie.

Retrocedarea terenurilor respective face şi obiectul unui dosar penal instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în care Radu Pricop este urmărit penal pentru săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Potrivit unui comunicat al Instituţiei Prefectului Argeş, cererea de revizuire a fost depusă la Judecătoria Piteşti încă din luna aprilie, la solicitarea Autorităţii Naţionale pentru restituirea Proprietăţilor.

‘Comisia Judeţeană pentru Stabilirea Dreptului de Proprietate asupra Terenurilor Argeş a formulat cerere de revizuire a sentinţei civile nr.9148/2009 pronunţată de Judecătoria Piteşti (…), care face referire la reconstituirea dreptului de proprietate al unor moştenitori ai familiei Brătianu pentru terenuri din oraşul Ştefăneşti. În considerentele sentinţei civile nr.9148/2009 (…) se menţionează că Brătianu Dan Gheorghe, tatăl lui Missirliu Adina Maria Ioana, are ca moştenitori pe Brătianu Eleonora, în prezent decedată, şi pe Missirliu Adina Maria Ioana. Brătianu Eleonora (…) este moştenitoarea lui Brătianu Dan Gheorghe (…) fiind a doua soţie a autorului menţionat’, se arată în comunicat.

Deoarece nu exista un certificat de deces al Eleonorei Brătianu şi nici un certificat de moştenitor după aceasta, autorităţile din Argeş au solicitat Primăriei Brăila informaţii despre persoana respectivă. Din documentele primite de la Serviciul Public Comunitar Local de Evidenţă a persoanelor Brăila reiese că Eleonora Brătianu s-a căsătorit cu Gheorghe Brătianu la data de 21 septembrie 1976 şi a decedat la data de 14 mai 2011.

‘Astfel, în raport cu data la care s-a pronunţat sentinţa civilă nr.9148/2009 a Judecătoriei Piteşti (…), respectiv 23.12.2009, în considerentele căreia se reţine că Brătianu Eleonora este decedată, aceasta era în viaţă, decesul survenind ulterior pronunţării’, se mai precizează în comunicatul Instituţiei Prefectului Argeş.

Potrivit biroului de presă al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la data de 26 mai 2014 procurorii au început urmărirea penală pentru mai mulţi făptuitori, printre care se află şi Radu Pricop, pentru săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, într-un dosar legat de restituirea unor terenuri.

Presa a relatat că Radu Pricop a cumpărat, împreună cu alte persoane, de la urmaşii familiei Brătienilor, drepturi de moştenire asupra unui teren.

După ce a câştigat mai multe procese în instanţă cu statul român, Radu Pricop şi partenerii săi au obţinut de la Agenţia Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor o despăgubire de 10 milioane euro, folosind însă documente false, mai susţin sursele media citate.