Tribunalul Prahova a decis: agresorul lui Galamaz nu părăseşte arestul

Ploieşteanul Dragoş Enache, suporterul Petrolului care l-a lovit pe stelistul George Galamaz în timpul unui meci, rămâne în arest preventiv, Curtea de Apel Ploieşti respingând, vineri, recursul formulat de către acesta împotriva deciziei Tribunalului Prahova care i-a prelungit mandatul de arestare preventivă, a declarat consilierul din cadrul Biroului de informare al Curţii de Apel Ploieşti, Roxana Bugeac.

RomaniaTV.net
25 nov. 2011, 19:34
Tribunalul Prahova a decis: agresorul lui Galamaz nu părăseşte arestul

Tribunalul Prahova a respins, miercuri, solicitarea inculpatului de înlocuire a măsurii arestării preventive cu obligativitatea de a nu părăsi localitatea şi a dispus prelungirea mandatului de arestare cu încă 30 de zile, începând cu data de 30 noiembrie.

Dragoş Enache este acuzat de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, după ce l-a lovit puternic cu pumnul pe fundaşul stelist George Galamaz în timpul meciului din 30 octombrie, de pe stadionul ”Ilie Oană” din Ploieşti.

La scorul de 1-0 pentru Steaua, în minutul 44, când ”roş-albaştrii” beneficiau de un penalty, un suporter a pătruns pe teren, l-a lovit şi scuipat pe fundaşul stelist George Galamaz.

În urma acestui incident, reprezentanţii clubului ploieştean au anunţat că îl vor acţiona în judecată pe Enache, dar şi pe cei care au aruncat cu petarde pe suprafaţa de joc a terenului.

De asemenea, managerul general al Petrolului, Valeriu Răchită, a calificat incidentele de pe ”Ilie Oană” drept ”o pată ireparabilă pe imaginea clubului” şi a precizat că îşi doreşte ca acel suporter să primească pedeapsa maximă pentru ceea ce a făcut.

Un alt suporter care a încercat să intre pe teren a fost oprit de oamenii de ordine, acesta fiind amendat cu suma de 3.000 de lei şi interzicându-i-se accesul pe stadioane pentru o perioadă de doi ani.

Ulterior, Comisia de Disciplină a Ligii Profesioniste de Fotbal a decis ca gruparea ploieşteană să dispute şase meciuri de pe teren propriu fără spectatori, din cauza gravelor incidente care au avut loc la meciul cu Steaua Bucureşti.-