Gheorghe Ştefan, zis Pinalti, a fost eliberat condiţionat UPDATE

Fostul primar al orașului Piatra Neamț Gheorghe Ștefan a fost eliberat condiționat după ce a executat mai mult de o treime din pedeapsa de trei ani și șase luni de detenție la care a fost condamnat pentru fapte de corupție.

20 sept. 2017, 04:37
Gheorghe Ştefan, zis Pinalti, a fost eliberat condiţionat UPDATE

Gheorghe Ștefan a părăsit, miercuri după-amiază, Penitenciarul Ploiești, după ce Tribunalul Prahova a decis definitiv că acesta poate fi eliberat condiționat. La ieșirea din unitatea de detenție, Gheorghe Ştefan a fost așteptat de o mașină și a refuzat să facă orice fel de declarații.

UPDATE Tribunalul Prahova a hotărât eliberarea condiţionată a fostului primar al orașului Piatra Neamț Gheorghe Ștefan, zis Pinalti. Decizia este definitivă.

UPDATE Gheorghe Ștefan, a susținut miercuri, în sala de judecată a Tribunalului Prahova, că regretă faptele pentru care a fost condamnat și că nu va mai comite astfel de fapte.

„Regret faptele și mi le asum. Categoric nu voi mai face ce am făcut”, a spus Gheoghe Ștefan când instanța i-a acordat cuvântul în ședința în care s-a judecat recursul DNA formulat față de decizia de liberare condiționată a fostului edil, pronunțată anterior de Judecătoria Ploiești.

În finalul cuvântării sale, Gheorghe Ștefan a început să plângă și nu și-a mai continuat intervenția, mulțumind instanței care a rămas în pronunțare.

Magistraţii Judecătoriei Ploieşti, care au admis propunerea de liberare condiţionată formulată de Comisia de Propuneri din cadrul Penitenciarului Ploieşti în privinţa fostului primar al municipiului PIatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, susţin că acesta s-a îndreptat şi se poate reintegra în societate. 

”Aşa cum reiese din caracterizarea depusă la dosarul cauzei, pe întreaga durată a executării pedepsei condamnatul a avut un comportament pozitiv în sensul că nu a fost sancţionat disciplinar şi a fost recompensat o dată, a participat la activităţi lucrative (13 zile câştig) şi la activităţi socio-educative (21) astfel că instanţa apreciază că acesta s-a îndreptat şi se poate reintegra în societate, iar liberarea anticipată nu prezintă niciun pericol pentru colectivitate”, se arată în motivarea Judecătoriei Ploieşti, potrivit News.ro

Judecătorii consideră, potrivit aceluiaşi document, că fostul edil condamnat pentru corupţie ”îşi asumă resposabilitatea pentru fapta comisă şi are o atitudine de acceptare a autorităţii”. 

Gheorghe Ştefan a primit o pedeapsă de 1.278 de zile de detenţie, din care a executat 297 de zile la care se adaugă 235 de zile de arest preventiv şi 13 zile considerate ca executate ca urmare a muncii prestate.

El ar trebui să se elibereze din închisoare la data de 11 august 2019 dacă ar executa integral pedeapsa. 

Decizia pronunţată de Judecătoria Ploieşti luna trecută a fost contestată de procurori.