TRIPLA CRIMĂ DIN BRAŞOV: Detalii şocante aflate la autopsie. Procurorii au cerut expertize suplimentare

Conform raportul preliminar al autopsiilor efectutate în cazul femeii de 42 de ani şi a celor doi copii, o fată de 18 ani şi un băiat de 13 ani, ucişi de Florin Mircea Buliga, arată că toate victimele au fost omorâte în somn, fără a opune rezistenţă.

29 mart. 2018, 10:07
TRIPLA CRIMĂ DIN BRAŞOV: Detalii şocante aflate la autopsie. Procurorii au cerut expertize suplimentare

Declarațiile făcute de Florin Buliga au fost confirmate de autopsie. Bărbatul și-a ucis soția cu trei lovituri de cuțit, fiica cu opt lovituri, iar băiatul cu trei lovituri de cuțit, toate în dreptul inimii.

„Raportul preliminar al autopsiei confirmă că victimele au fost înjunghiate în somn. Din acest raport reiese că nu prezintă urme de apărare, semn că victimele nu s-au putut lupta pentru viaţa lor. Urmează să primim redactat raportul complet şi atunci vom avea mai multe informaţii. Aşteptăm în zilele următoare şi rezultatul analizelor de sânge şi urină prelevate de la Florin Mircea Buliga, care ne vor arăta dacă a consumat alcool sau droguri în ziua crimei”, a declarat procurorul de caz Daniel Dancă, prim-procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul pentru Minori şi Familie Braşov.

Procuror, despre bărbatul care şi-a ucis familia: Nu are urme de regret. E convins că şi-a trimis soţia şi copiii într-o lume mai bună

Procurorii braşoveni au dispus o expertiză toxicologică în cazul bărbatului care şi-a ucis soţia şi cei doi copii, anchetatorii dorind să afle dacă Florin Buliga consumase droguri în ziua triplei crimei. Ulterior se va stabili şi dacă avea sau nu discernământ în momentul comiterii faptei.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul pentru Minori şi Familie Braşov, Daniel Dancă, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, că în maşina lui Florin Buliga au fost găsite droguri.

În plus, bărbatul în vârstă de 43 de ani a recunoscut că este consumator de cannabis, însă a declarat la audieri că în ziua tripei clipe nu a consumat droguri.

”Am dispus să se efectueze expertiză toxicologică, ca să vedem dacă avea substanţe suspecte în sânge, la momentul comiterii faptei şi aşteptăm rezultatul. Apoi se va dispune expertiză de stabilire a discernământului, pentru că este important ca medicii legişti, psihiatri care îl vor examina să cunoască şi acest lucru. Una este dacă era drogat şi alta este dacă era în deplinătatea facultăţilor. A recunoscut că este consumator, însă când l-am întrebat dacă în ziua faptei a consumat droguri a negat acest lucru, cu toate că în maşină s-au găsit nişte substanţe ce păreau să fie droguri. E important să stabilim dacă era drogat în ziua respectivă”, a spus procurorul Daniel Dancă.

Florin Buliga şi-a înjunghiat soţia şi pe cei doi copii, un băiat de 13 ani şi o fată de 18 ani, în noaptea de luni spre marţi. A doua zi, bărbatul s-a prezentat la Poliţie şi a anunţat că şi-a ucis familia şi a trimis-o ”către o lume mai bună”.

Trupurile celor trei vor fi duse joi seara în comuna Tupilaţi, din judeţul Neamţ, pentru a fi înmormântate vineri în localitatea natală”

”Vineri, la 11.00 este înmormântarea. Ei s-au născut, au copilărit în Piatra Neamţ şi au plecat apoi direct la Braşov. Părinţii ei s-au retras la ţară, la Totoieşti, în comuna Tupilaţi când au ieşit la pensie. Sunt nişte oameni deosebiţi, nişte caractere deosebite. Dacă aş fi avut aşa toţi cetăţenii din comună, ar fi raiul pe pământ. Au o situaţie bună, nu au cerut ajutorul primăriei. Noi am fost la cimitir, am verificat, se sapă groapa. E jale! Săracul tatăl ei plânge în curte, ţipă de durere, nu mai poate, nu mai are copilul, nepoţii. Ce a avut acel bărbat cu copiii lui, cu soţia? Eu nu concep idei din astea, este răutatea din om, nu se explică. A mers el la mănăstire, care religie din lumea asta te învaţă să-ţi omori soţia şi copiii? Nu există aşa ceva! O minte diabolică. Să nu ai oleacă de conştiinţă”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Petru Gherghel, primarul comunei Tupilaţi.

Judecătorii de la Tribunalul pentru Minori Braşov au dispus arestarea preventivă pe o perioadă de 30 de zile, în cazul bărbatului cercetat pentru omor calificat. Florin Buliga nu a contestat decizia.

Condamnat pentru că a condus beat

Florin Mircea Buliga are la activ şi o condamnare la un de închisoare cu suspendare pentru că a condus în stare de ebrietate. Sentinţa a fost dată în anul 2007 de Judecătoria Piatra Neamţ, oraşul în care locuia la acel moment. Analizele de atunci au arătat că avea o concentraţie de 0,80 alcool pur în aerul expirat. Florin Mircea Buliga a recunoscut că a fost alcoolic ani la rând, dar acum un an reuşise să renunţe la băutură. El a mai declarat că era consumator ocazional de marijuana, în maşina lui descoperindu-se droguri în ziua crimei. Florin Marius Buliga este acum în arestul Poliţiei Braşov, după ce magistraţii Tribunalului Braşov au emis pe numele lui un mandat de arestare pentru 30 de zile. Pe lângă procurori şi criminalul a cerut să fie arestat şi a spus că nu va contesta decizia. Nu a dat declaraţii în faţa judecătorilor, dar i-a spus avocatului din oficiu că îşi aşteaptă cât mai repede pedeapsa.