Triplete refuzate în clasa zero, pentru că nu au făcut evaluarea psihologică

Tripletele din Aiud, pentru care mama lor a luptat cu statul mai bine pentru acordarea indemnizaţiei suplimentare de 600 de lei pentru fiecare copil născut, au fost refuzate în clasa pregătitoare, pentru că părinţii nu au fost de acord cu evaluarea psihosomatică a lor.

RomaniaTV.net
08 mart. 2012, 21:30
Triplete refuzate în clasa zero, pentru că nu au făcut evaluarea psihologică

Deşi iniţial, mamei fetelor i s-a spus că evaluarea nu este obligatorie, ea s-a trezit că nu-şi poate înscrie copiii la clasa pregătitoare, pentru că nu au trecut prin probele aferente.

„Doamnele de la secretariat mi-au spus că dacă fetiţele nu au parcurs acea evaluare psihosomatică, nu le pot înscrie, pentru că trebuie parcurşi fiecare paşia. Vorbind la Inspectoratul Şcolar Aba Iulia, mi s-a spus să dau o declaraţie la Colegiul unde urmează să meargă fetele şi vor fi supuse unei comisii speciale. Eu am încercat să le transmit că nu vreau comisii speciale, pentru că aceşti copii, din punct de vedere fizic şi mental, sunt în regulă. Aştept un răspuns competent din partea oamenilor în care am încredere, pentru că profesorii sunt nişte oameni competenţi”, a spus Ionela Danciu, la România TV.