Tristan Higgins, reprezentantul NATO în România, a fost descoperit MORT în complexul Stejarii

Tristan Higgins, unul dintre cei mai importanți reprezentanți NATO în România, a fost descoperit, joi, fără suflare, în Complexul Stejarii din Nordul Capitalei.

11 mart. 2021, 23:25
Tristan Higgins, reprezentantul NATO în România, a fost descoperit MORT în complexul Stejarii

Potrivit unor surse, Tristan Higgins, în vârstă de 50 de ani, a mers la sală, a făcut saună și a înotat împreună cu un coleg în piscina din complex, după care a plecat să facă un duș. Acolo a fost găsit fără suflare.

Din primele informații, se pare că oficialul NATO a suferit un infarct. Ancheta a fost demarată de Poliția Capitalei împreună cu Parchetul Militar pentru a stabili cu exactitate cauza morții.
Tristan Higgins avea cetățenie americană și se afla în România de aproape doi ani. În trecut, a luat parte la misiuni în Irak și Afganistan.

Ce este NATO

Organizația Tratatului Atlanticului de Nord, cunoscută și ca Alianța Atlanticului de Nord, este o alianță politico-militară ce reunește 30 de țări din Europa și America de Nord. Organizația a fost înființată în 1949 prin Tratatul Atlanticului de Nord, semnat la Washington, D.C. pe 4 aprilie 1949, cu obiectivul principal de a pune în aplicare un sistem comun de apărare împotriva unui atac provenit din exterior. Sediul general NATO se află la Bruxelles, în Belgia, iar Sediul Central al Forțelor Aliate din Europa se află în apropiere de Mons, în Belgia.

Cele 12 state fondatoare ale organizației sunt Belgia, Canada, Danemarca, Franța, Islanda, Italia, Luxemburg, Norvegia, Portugalia, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Statele Unite ale Americii și Țările de Jos. Au existat mai multe etape de extindere, dintre care cea mai recentă a avut loc în 2020, când Macedonia de Nord a finalizat formalitățile de aderare.

Cheltuielile militare însumate ale NATO constituie aproximativ 70% din totalul cheltuielilor militare la nivel mondial. Reprezentanții statelor membre și-au exprimat intenția de a aloca minimum 2% din produsul intern brut pentru cheltuielile militare până în 2024.

NATO este pregătită să riposteze în cazul unui atac cibernetic asupra unei ţări membre