Triumf pentru țara noastră! Elevii români au câștigat o medalie de aur și trei de argint la Olimpiada Balcanică de Informatică pentru Juniori

România a obținut o medalie de aur și trei la argint la Olimpiada Balcanică de Informatică pentru Juniori. Competiția s-a desfășurat în Macedonia de Nord.

29 nov. 2023, 10:04
Triumf pentru țara noastră! Elevii români au câștigat o medalie de aur și trei de argint la Olimpiada Balcanică de Informatică pentru Juniori

Echipa României a obţinut o medalie de aur şi trei de argint la Olimpiada Balcanică de Informatică pentru Juniori, competiţie desfăşurată în Macedonia de Nord, în perioada 25-28 noiembrie, a anunţat Ministerul Educaţiei.

Citește și Elevii români au cucerit două medalii de argint şi un premiu special la Olimpiada Internaţională de Biologie 2023 din Emiratele Arabe Unite

„O medalie de aur și trei de argint pentru echipa reprezentativă a României la Olimpiada Balcanică de Informatică pentru Juniori”, a anunțat Ministerul Educației, pe Facebook.

În perioada 25-28 noiembrie, Macedonia de Nord, cu sprijinul țării noastre, prin Ministerul Educației și Societatea pentru Excelență și Performanță în Informatică, a organizat XVl-a ediție a Olimpiadei Balcanice de Informatică pentru Juniori (JBOI), cea mai veche competiție internațională de informatică pentru această categorie de vârstă.

Cum se numesc câștigătorii

Echipa reprezentativă a României a fost găzduită la Craiova, probele desfăşurându-se la Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti”.

Citește și Elevi din România, performanță uriașă la Olimpiada Balcanică de Informatică! Au ocupat locul I

Medalia de aur a fost obţinută de Matei Neacşu de la Liceul Teoretic Internaţional de Informatică Bucureşti, iar argintul i-a revenit lui Luca Valentin Mureşan – Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” Satu Mare, Andrei Paul Iorgulescu – Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” Bucureşti şi lui Roland Petrean, Colegiul Naţional „Silvania” din Zalău.

Echipa a fost coordonată de reprezentanţii Societăţii pentru Excelenţă şi Performanţă în Informatică, care a asigurat selecţia şi pregătirea lotului: prof. Marius Nicoli – Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti” Craiova, director general SEPI, şi student Liviu Silion, Universitatea „Babeş Bolyai” Cluj-Napoca, membru SEPI. „Felicitări elevilor şi profesorilor! Recunoştinţă celor ce susţin performanţa în educaţie!”, a transmis ministerul.