Trofeul EURO 2020 a ajuns la Bucureşti. Nicuşor Dan: Vă asigur că Bucureştiul va fi o gazdă primitoare pentru Euro 2020

Trofeul Euro 2020 a ajuns la București, în cadrul Trophy Tour, organizat de Primăria Capitalei. Cupa a fost plimbată prin mai multe zone importante din Bucureşti, fiind ulterior dusă la Arena Națională. Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat că Bucureştiul va fi o "gazdă primitoare" pentru EURO 2020, în această vară, adăugând că prezenţa spectatorilor la meciuri este "un semn de speranţă", în contextul pandemiei COVID-19.

25 apr. 2021, 14:34
Trofeul EURO 2020 a ajuns la Bucureşti. Nicuşor Dan: Vă asigur că Bucureştiul va fi o gazdă primitoare pentru Euro 2020

Fostul internaţional Gheorghe Popescu, Consilier al Guvernului României pentru UEFA EURO 2020 la fotbal, a declarat, duminică, că este o mare onoare pentru România să primească trofeul EURO 2020 la Bucureşti, înaintea meciurilor pe care Arena Naţională le va găzdui la vară.

Citeşte şi: Meciurile de la Euro 2020 de pe Arena Naţională se vor disputa cu spectatori. Câţi oameni vor fi în tribune

”Este pentru noi o mare onoare să primim azi la Bucureşti acest trofeu care în istoria sa a fost îmbrăţişat de legende ale fotbalului mondial precum van Basten, Gullit, Xavi, Platini sau Zidane. Iar dacă nu am avut ocazia de-a lungul celor două turnee finale să ridicăm acest trofeu, Dorinel (Dorinel Munteanu, n. red.), Belo (Miodrag Belodedici, n. red.), măcar azi să facem o poză să ne mândrim cu ea”, a spus fostul căpitan al naţionalei României.

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat că Bucureştiul va fi o „gazdă primitoare” pentru EURO 2020, în această vară, adăugând că prezenţa spectatorilor la meciuri este „un semn de speranţă”, în contextul pandemiei COVID-19. Nicuşor Dan a amintit că la meciuri pot participa 13.000 de fani.

„Este prima oară după mai bine de un an când avem evenimente sportive cu public. Peste 13.000 de oameni vor fi prezenţi în Arena Naţională la meciurile de la EURO 2020. Este deci un semn de speranţă că vom reuşi cu toţii să trecem peste această pandemie”, a punctat el.

Potrivit primarului general, Campionatul european de fotbal este eveniment sportiv şi uman „de excepţie”.

Programat iniţial în 2020, EURO 2020 a fost amânat pentru 2021 ca urmare a pandemiei de coronavirus. EURO 2020, ediţie aniversară care celebrează 60 de ani de la primul Campionat European, se va desfăşura în perioada 11 iunie – 11 iulie 2021 în 11 oraşe: Bucureşti (România), Baku (Azerbaidjan), Copenhaga (Danemarca), Londra (Anglia), Munchen (Germania), Budapesta (Ungaria), Roma (Italia), Amsterdam (Olanda), Sankt Petersburg (Rusia), Glasgow (Scoţia), Sevilla (Spania).

Arena Naţională din Bucureşti va găzdui patru meciuri: trei din Grupa C şi o optime de finală. Austria – Macedonia de Nord (13 iunie), Ucraina – Macedonia de Nord (17 iunie), Ucraina – Austria (21 iunie) şi o optime de finală programată pe 28 iunie sunt meciurile care vor fi găzduite de Capitala României.

Finala va avea loc pe 11 iulie, pe stadionul Wembley din Londra.

Citeşte şi: EURO 2020. Guvernul a reînnoit garanţiile asumate cu privire la buna desfăşurare a competiţiei