Trofeul Europa League este la Bucureşti. A început numărătoarea inversă pentru finală VIDEO

Trofeul Europa League a ajuns la Bucureşti. Cupa de 15 kilograme va fi expusă prin mai multe zone din Capitală, până în ziua finalei, programată pe 9 mai, pe Naţional Arena.

RomaniaTV.net
11 apr. 2012, 14:46

Cupa oferită câştigătoarei Europa League i-a fost înmânată, miercuri, primarului Sorin Oprescu de preşedintele UEFA, Michel Platini, în cadrul unei festivităţi organizate la Arena Naţională.

La eveniment au participat nume marcante ale fotbalului românesc, între care Gică Hagi şi Miodrag Belodedici.

În perioada rămasă până la finală, trofeul făcut din 15 kilograme de argint şi care îşi păstrează acelaşi design din 1972 va fi expus în mai multe locuri din Bucureşti, între care Piaţa George Enescu, centrul istoric, complexul studenţesc din Regie şi un mall.

Trofeul Europa League şi delegaţia UEFA au ajuns la Bucureşti în cursul zilei de miercuri. La aeroport, Platini şi ceilalţi membri ai delegaţiei au fost întâmpinaţi de doi protestatari care aveau pancarte cu mesaje precum „Justice for Craiova” (Dreptate pentru Craiova, n.r.) şi „Platini Attention: FRF = Mafia”. Cei doi au fost rapid luaţi în primire de jandarmi, care i-au amendat pentru perturbarea liniştii publice.

Finala Europa League, mană cerească pentru afacerişti

Doar o lună ne mai desparte de finala UEFA Europa League, iar comercianţii se aşteaptă la încasări record. Hotelierii au deja camerele rezervate, iar patronii de baruri se gândesc să mai angajeze personal pentru a putea face faţă cererilor străinilor. Şi taximetriştii îşi pregătesc aparatele pentru taxarea turiştilor.

Aproximativ 40.000 de suporteri sunt aşteptaţi să participe la finala Europa League şi se estimează că vor aduce cu ei 30 de milioane de euro.

Unii şi-au făcut rezervări încă din 2009, când s-a anunţat că Bucureştiul va găzdui finala din acest an a Europa League. Cei care nu s-au grăbit plătesc acum mult mai mult. Cam cu 100-120% mai mult decât ar fi plătit în mod normal, potrivit unu hotelier.

Şi proprietarii de cluburi şi baruri îşi freacă mâinile de bucurie înaintea finalei. Peste o sută de cluburi şi baruri din centrul istoric îşi aşteaptă musafirii. Unii chiar de seamă. „Aici venim să ne uităm la meciuri când se joacă derby-urile Dinamo – Steaua sau meciurile importante şi cu siguranţă o să fie plin în ziua finalei”, spune fostul fotbalist al Stelei, Miodrag Belodedici.

Patronii de localuri estimează că încasările lor ar putea creşte cu 50% în ziua finalei şi în preajma evenimentului, însă sunt conştienţi că depinde şi de cine va juca.

Taximetriştii aşteaptă şi ei cu nerăbdare cursele din ziua finalei şi încasările care cu siguranţă vor fi mai mari.