Trotinetele electrice sunt mai periculoase pentru mediu în comparaţie cu bicicletele. Anunţul Agenţiei de Mediu din Germania

Trotinetele electrice, care s-au înmulţit pe străzile din interiorul oraşelor, au o contribuţie minoră la mobilitatea urbană prietenoasă cu mediul, a declarat Agenţia de Mediu din Germania (UBA).

RomaniaTV.net
03 sept. 2019, 09:35
Trotinetele electrice sunt mai periculoase pentru mediu în comparaţie cu bicicletele. Anunţul Agenţiei de Mediu din Germania

Rutele străbătute sunt de obicei foarte scurte şi pot fi parcurse pe jos, cu autobuzul, pe şine sau cu bicicleta”, a declarat Maria Krautzberger, preşedinte UBA, cu referire la trotinetele electrice. În comparaţie cu bicicleta, trotinetele electrice sunt ”considerabil mai periculoase pentru mediu”, a adăugat Krautzberger.

Furnizorii ar trebui să pună la dispoziţie vehicule electrice în zonele de la marginea oraşelor, a spus ea adăugând că ”aici ar putea avea sens să se facă mai rapid legătura către rutele mai lungi, parcurse cu autobuzul sau trenul, cu un e-scuter, mai degrabă decât cu o maşină”.

Krautzberger a notat că maşinile particulare sunt ”o problemă mult mai mare la adresa mediului, atât în ceea ce priveşte poluarea cât şi zgomotul”.

Preşedintele UBA a adresat un apel autorităţilor municipale pentru reducerea numărului de locuri de parcare astfel încât să se creeze mai mult spaţiu pentru piste de biciclete şi trotuare pietonale.

Ministrul Transporturilor din Germania, Andreas Scheuer, s-a pronunţat în favoarea vehiculelor electrice pentru acoperirea ”ultimei mile” în transportul urban, însă propunerea sa de a permite accesul acestora pe liniile de autobuz a fost criticată de poliţie şi de oficiali din transportul public.