Trotuarul rulant de la Gara de Nord, distrus şi lăsat în paragină. Primăria Capitalei a scos în 2013, 11 milioane de lei

Trotuarul rulant de la Gara de Nord a fost distrus. Primăria Capitalei a plătit în 2013 nu mai puţin de 11 milioane de lei. Mai multe imagini postate de Asociaţia Metrou uşor arată ruinele care au rămas de acolo. Trotuarul rulant a fost făcut la pachet cu Pasajul Basarab.

RomaniaTV.net
03 nov. 2020, 09:49

„Trotuarul rulant de la Gara de Nord – simbolul unei zone lăsate în paragină din capitală

Investiția de 11 milioane de lei a Primăriei Municipiului București este complet distrusă, la 7 ani de la inaugurare. Este vorba despre trotuarul rulant construit în cadrul proiectului Pasajului #Basarab, cu scopul de a facilita legătura dintre Gara de Nord și Gara Basarab (plus nodul intermodal Basarab).

Din păcate, trotuarul rulant a fost dat uitării, la doar un an de la inaugurare. Nu a mai fost păzit, s-a defectat, nu a fost reparat sau întreținut în niciun fel. Treptat, acest obiectiv de investiții a devenit un obiectiv de vandalizat și un focar amplasat într-o zonă extrem de vizibilă a capitalei. Practic, orice turist care intră în #București pe calea ferată este întâmpinat de această priveliște dezolantă.

Acest trotuar rulant înfățișează întocmai starea în care se află #GaradeNord, ce are nevoie urgentă de modernizare ca cel mai important nod de transport feroviar din țară, dar și de restaurare ca unul dintre marile monumente istorice ale capitalei. Asociația „Metrou Ușor” face un apel către autorități pentru a aduce Gara de Nord mai aproape de bucureșteni, prin modernizarea și restaurarea gării la standarde vest europene, prin crearea de facilități moderne precum terminale de transport public și parcări subterane și prin revigorarea zonelor pietonale și spațiilor verzi din proximitate.”, a declarat Asociatia Metrou Usor, pe contul de Facebook.