Trucul banal care te ajută să economisești uleiul. În plus, îți ușurează munca în bucătărie

Cu siguranță, fiecare dintre noi a observat că sticla de ulei este prevăzută cu un capac prevăzut cu un element de plastic inelar. Și probabil că toți l-am aruncat. Ei bine, acest element inelar ne poate ajuta să economisim uleiul, dar și banii.

18 aug. 2023, 18:16
Trucul banal care te ajută să economisești uleiul. În plus, îți ușurează munca în bucătărie

Felul în care majoritatea dintre noi manevrează sticla de ulei este greșit. Și asta întrucât acel element de plastic inelar cu care este prevăzut capacul nu ar trebui aruncat. În cele ce urmează îți vom prezenta trucul care te va ajuta să nu risipești uleiul, dar îți va ușura și munca în gospodărie.

Trucul banal care te ajută să economisești uleiul

Capacul inelar al sticlei de ulei poate fi utilizat pe post de instrument de măsurare atunci când turnăm ulei în mâncare. Majoritatea dintre noi suntem obișnuiți să scoatem capacul inelar și să-l aruncăm. Scopul lui este însă să putem controla cât ulei turnăm și să evităm să mai facem risipă.

Citeste si Cum poți primi ulei gratuit de la supermarket. Oferta care protejează natura și portofelul despre care românii n-au alfat

@cookistwow Have you ever wondered what are the plastic pull tabs on the oil bottles for? 🧐 Pull off the tab on the bottle, flip it over and place it back inside. This helps control the amount of oil poured out. If you’ve always thrown that piece out, you won’t anymore! Have you ever used them this way? Let us know in the comments 😍👇 #cookistwow #oil #cups #bottle #trick #kitchenhacks #cooking #learnwithcookistwow #foodtok ♬ suono originale – Cookist Wow

În clipul postat se vede cum cineva deschide o sticlă de ulei cu un capac inelar și, în loc să îl arunce, îl întoarce cu susul în jos și îl pune înapoi în gâtul sticlei. Este o metodă super-eficientă pentru controlul cantității de ulei pe care vrem să o turnăm în recipientul de gătit.

Citeste si Ingredientul pe care trebuie să îl pui în tigaie pentru ca uleiul să nu mai sară. Secretul care îți va ușura viața

Cei care au văzut clipul au fost uimiți pentru că nu știau de acest lucru, iar alții au contrazis informația, spunând că dopul este pentru a previne scurgerile de ulei din sticlă, dar și pentru a demonstra că sticla nu a mai fost deschisă înainte.