Trucul care poate schimba viața oricărei gospodine! Tigăile tale pot arăta ca noi în doar câteva secunde

Recipientele pentru gătit, cum ar fi tigăile și oalele, sunt vitale în bucătăria oricărei gospodine, dar în același timp ele pot pune și diverse probleme. De exemplu, sunt predispuse să se ardă cu ușurință. Cu toate acestea, există un amestec simplu și rapid care poate ajuta la îndepărtarea arsurilor de pe tigăi.

04 iun. 2023, 14:18
Trucul care poate schimba viața oricărei gospodine! Tigăile tale pot arăta ca noi în doar câteva secunde
Trucul care poate schimba viața oricărei gospodine! Tigăile tale pot arăta ca noi în doar câteva secunde

Mai mult ca sigur în bucătăria dumneavoastră există tigăile și oalele care au ajuns, cu timpul, să aibă fundul ars sau acoperit de grăsime, care pare imposibil de curățat. Deși farfuriile sunt spălate regulat, fundul tigăilor este adesea mai dificil de curățat, mai ales când este acoperit de arsuri.

Citește și: Cum să elimini mirosul neplăcut din șifonier. Trucul pe care toată lumea trebuie să îl știe

Curățarea unei tigăi necesită mult efort, mai ales atunci când suprafața este încrustată cu resturi uscate și arse de alimente.Din fericire, gospodinele se pot bucura de existența unor trucuri simple și ieftine care le pot ajuta să readucă strălucirea tigăilor din bucătărie. Iată soluția perfectă!

Cu ce ingrediente îți poți salva tigăile arse

  • 1 lingură de zahăr
  • 1 cană de apă
  • 1 lingură de bicarbonat de sodiu
  • 3 linguri de săpun de vase
  • 1 lingură de acetonă.

Puneți toate ingredientele menționate mai sus într-un bol de plastic și amestecați-le bine până se omogenizează complet. După ce toate ingredientele sunt amestecate uniform, mutați amestecul rezultat într-o sticlă cu pulverizator. Înainte de utilizare, agitați bine sticla și pulverizați pe zonele arse ale oalelor și tigăilor.

Permiteți „poțiunii magice” să acționeze timp de 20 de minute. După ce timpul de așteptare a trecut, utilizați un burete moale pentru a curăța suprafața.  Veți observa că toate arsurile de pe fundul tigăii au dispărut. La final, clătiți cu multă apă și spălați tigaia cu un detergent degresant.

Cererea pentru soluții de curățenie în gospodării este din ce în ce mai mare, pe măsură ce mai multe gospodine își doresc să aibă un cămin curat, ordonat și plăcut. Totuși, pe parcurs, majoritatea se confruntă cu o provocare destul de mare, respectiv un buget limitat. Creșterea costurilor le-a determinat pe femei să caute alternative mai accesibile pentru diversele activități casnice.

Specialiștii au adus în prim plan un fruct care poate fi de ajutor în cazul tigăilor arse. Cu siguranță, fiecare gospodărie are cel puțin o tigaie care a trecut prin multe utilizări și care nu mai arată ca în prima zi. În acest caz, nu trebuie să te gândești să o arunci, pentru că ai o soluție perfectă și la îndemâmă. Coaja de ananas poate face minuni în acest sens.

După ce consumi acest fruct tropical, păstrează coaja și folosește-o pentru a reda luciul tigăilor mai vechi. Coaja acționează ca un burete aspru pentru vase, așa că în timpul procesului trebuie să utilizezi săpun de vase și apă.

Citește și: Pune zaț de cafea într-o șosetă și lasă-l peste noapte. Bunicile noastre foloseau acest truc pentru a scăpa de o mare problemă