Cum să elimini mirosul neplăcut din șifonier. Trucul pe care toată lumea trebuie să îl știe

Șifonierul este locul în care ne punem hainele și este total neplăcut ca acestea să capete un miros neplăcut. Mai jos îți arătăm ce trebuie să faci ca acest lucru să nu se întâmple.

14 dec. 2022, 08:46
Cum să elimini mirosul neplăcut din șifonier. Trucul pe care toată lumea trebuie să îl știe

De regulă ne gândim că aerisirea este suficientă ca mirosul din șifonier să dispară, însă lucrurile stau total diferit. Poți apela la un truc simplu și eficient. Ai nevoie de doar două ingrediente.

Cum să elimini mirosul neplăcut din șifonier. Trucul pe care toată lumea trebuie să îl știe

Ingredientele de care ai nevoie sunt: bicarbonatul de sodiu și cafea măcinată. Bicarbonatul de sodiu este foarte util, fie că vorbim de curățarea petelor sau de curățenia în sine. Acest ingredient este foarte util în a combate mirosul neplăcut din șifonier.

Citește și : Iahnie de fasole, rețeta delicioasă pentru 1 Decembrie. Trucul secret de care trebuie să țină cont fiecare gospodină

Bicarbonatul de sodiu împiedică apariția mucegaiului și implicit mirosurile neplăcute. Se recomandă ca într-un săculeț de țesătură să pui puțin bicarbonat de sodiu peste care vei adăuga cafea măcinată. În cazul în care nu ai la îndemână un săculeț de țesătură, poți adăuga puțin din acest amestec pe rafturile șifonierului. Trebuie să îl lași să acționeze două zile, iar apoi să ștergi amestecul cu o cârpă uscată. Bicarbonatul de sodiu previne apariția mucegaiului, iar cafeaua măcinată absoarbe umezeala din șifonier. Din acest motiv este bine să le combini.

Citește și : Trucul de care aproape nimeni nu știa, din Lidl. Ce se întâmplă când ajungi la raft

Bicarbonatul de sodiu poate fi folosit pentru curățarea suprafețelor din bucătărie. De asemenea, poate fi utilizat și pentru a îndepărta murdăria de pe oale și tigăi. Pune vasele, oalele și tigăile la înmuiat în apa în care ai adăugat 2 linguri cu vârf de bicarbonat de sodiu și detergent de vase (de preferat, un detergent natural, ecologic). Lasă timp de 15 minute. Urmele de grăsime și resturile alimentare se vor îndepărta mult mai ușor.

Foarte important de reținut este că acest ingredient este foarte util și pentru împrospătarea bureților de vase. Fă o soluție concentrată din 4 linguri de bicarbonat de sodiu și un litru de apă. Lasă buretele de vase la înmuiat în această soluție și mirosul neplăcut va dispărea.Bicarbonatul de sodiu are proprietatea de a neutraliza mirosurile neplăcute.