Trucul care te ajută să păstrezi bananele proaspete mai mult timp!

Dacă îți plac bananele și vrei ca ele să reziste mai mult timp, noi te învățăm un truc suplu care te ajută să le păstrezi proaspete.

24 feb. 2022, 11:52
Trucul care te ajută să păstrezi bananele proaspete mai mult timp!

Știm cu toții că bananele se strică foarte repede, indiferent dacă se țin la frigider, sau sunt depozitate într-o fructieră. Acestea se numără printre fructele care emit etilena, hormonul vegetal care produce acel aspect de stricat.

CITEȘTE ȘI: De ce e bine să mănânci banane. Efectul incredibil asupra sănătăţii descoperit recent de oamenii de ştiinţă

Cum păstrăm bananele proaspete pentru mai mult timp

De cele mai multe ori, etilena iese prin coada bananelor, iar pentru a le menține prospețimea trucul este foarte simplu. Tot ce trebuie să facem e să înfășurăm coda bananelor cu folie de plastic. Această metodă ajută la încetinirea procesului de eliminare a etilenei, iar bananele vor rezista mai mult timp.

CITEȘTE ȘI: Rețetă delicioasă de gogoși cu banane. Se prepară cât ai clipi și nu are pic de zahăr! Iată ingredientul secret

Fructele cu o mulțime de beneficii

Oamenii de știință consideră că bananele ar fi primul fruct din lume, însă oricare ar fi adevărul, acest fruct este extrem de răspândit, fiind cultivat în peste 100 de țări. Bananele ocupă locul 4 în topul culturilor alimentare din lume, ca valoare monetară.

Potrivit specialiștilor bananele contribuie la scăderea riscului de cancer și astm, normalizarea tensiunii arteriale și îmbunătățirea sănătății inimii.

O banană medie cântărește aproximativ 120 de grame și conține 110 calorii, 30 de grame de carbohidrați și un gram de proteine. Banele sunt sărace în grăsimi și nu conțin colesterol și sodiu.

Bananele abundă în nutrienți cum ar fi vitamina B6 (0,5 mg), mangan (0,3 mg) vitamina C (9 mg), potasiu (450 mg), fibre alimentare (3 g), proteine (un gram).