Trucul care te poate ajuta să îți dai seama dacă pâinea este proaspătă sau nu. Nu o să îți vină să crezi cât de ușor este să verifici acest aspect

Dacă ai obiceiul să îți cumperi pâinea din suprmarket, ei bine există un truc care te poate ajuta să îți dai seama dacă produsul e proaspăt sau nu. Un tânăr a arătat pe TikTok trucul care te poate salva.

22 mai 2023, 22:06
Trucul care te poate ajuta să îți dai seama dacă pâinea este proaspătă sau nu. Nu o să îți vină să crezi cât de ușor este să verifici acest aspect
Trucul care te poate ajuta să îți dai seama dacă pâinea este proaspătă sau nu. Nu o să îți vină să crezi cât de ușor este să verifici acest aspect

Iată care este cea mai bună metodă prin care poți să îșți dai seama dacă pâinea pe care o găsești la supermarket este proaspătă sau nu. Există un truc mai puțin cunoscut care te poate ajuta să afli acest aspect. Pe ambalaj existăun simbol care nu ar trebui să fie ignorat de cumpărători. Iată tot ce trebuie să știi despre acest subiect.

Citește și: Cât mai costă pâinea în România? Motivele care au provocat modificarea preţului

Atunci când mergi la o brutărie, pentru a achiziționa pâine, este foarte ușor să îți dai seama dacă aceasta este proaspătă sau nu. Atunci când mergem la supermarket acest lucru nu mai este valabil, așa că ai nevoie de câteva trucuri pentru ați da seama dacă merită sau nu să cumperi. Un bărbat din San Diego a dezvăluit pe internet care este un truc, mai puțin cunoscut, care ne poate ajuta să ne dăm seama dacă pâinea este proaspătă. Pe ambalajul în care este învelită aceasta, există un simbol care îți va arată exact cât de veche este aceasta.

Cum verifici cât de proaspătă este pâinea

Jordan Howlett, tânărul din San Diego, a arătat pe platforma TikTok care este lucru la care ar trebui să fie atenți atunci când cumpără păine din hipermarketuri. Totul stă într-un simbol care apare ambalajul produsului. Concret, pâinea vine ambalată și prinsă cu cleme de plastic colorate. Fiecare zi a săptămânii are dedicată o anumită culoare. Acestea sunt următoarele: Luni (albastru), Marți (verde), Joi (roșu), Vineri (alb), Sâmbătă (Galben).

„Am aflat că toată viața mea am cumpărat pâine greșit. Cumpărarea pâinii este strategică. Dacă urmați această strategie specifică, puteți prelungi perioada de valabilitate. Acum, când cumpărați pâine, au aceste cleme de plastic atașate de ambalaj. Acestea sunt au o anumită culoare dintr-un motiv clar. Culoarea clemei vă va spune în ce zi a fost coaptă pâinea. Așa că dacă vrei pâine proaspătă o poți căuta pe cea făcută cu doar o zi înainte. Nimic mai simplu”, a spus Jordan, pe internet.

De asemenea, tânărul a explicat de ce producătorii de pâine toast lasă mai mult spațiu în pungi: „Motivul pentru care fac aceste pungi atât de înalte este că, dacă pierzi clema de plastic, tot ce trebuie să faci este să întorci marginile și să le rulezi până unde ai nevoie. Astfel, aerul nu pătrunde și poți păstra pâinea proaspătă pentru alte câteva zile”.

Citește și: Pâinea din marile magazine, bombă cu ceas: „Pentru peste 66% dintre produse NU se menționează tipul de făină utilizată”