Trucul folosit de pițipoance pentru o siluetă de vis care te bagă în spital! Derivatul din alcool care face ravagii printre tinere

Dorința femeilor de a avea o siluetă de vis le împinge de multe ori la gesturi necugetate. Printre tinere s-a propagat un truc care te ajută să scapi de kilogramele în plus. Totuși, medicii trag un semnal de alarmă, deoarece consumul acestui produs este extrem de nociv pentru organismul nostru.

28 oct. 2023, 09:33
Trucul folosit de pițipoance pentru o siluetă de vis care te bagă în spital! Derivatul din alcool care face ravagii printre tinere
Trucul folosit de pițipoance pentru o siluetă de vis care te bagă în spital! Derivatul din alcool care face ravagii printre tinere

Femeile care aspiră la un corp perfect iau decizii nesănătoase pentru a-și atinge scopul. Unele dintre aceste decizii includ consumul de oțet de mere pe stomacul gol, în dorința de a obține o siluetă de invidiat. Această practică, deși nu este nouă, continuă să aibă consecințe grave asupra sănătății tinerelor, care sunt dispuse să recurgă la orice pentru a scăpa de kilogramele în plus, ajungând chiar la Urgențe din cauza leziunilor gastrice severe.

Citește și: O influenceriță, mamă a doi copii, a murit pe masa de operație. Roberta voia să aibă o siluetă perfectă

Deși oțetul de mere este considerat un remediu popular, consumat în cantități mari poate deveni toxic pentru organism. Medicii trag un semnal de alarmă în ceea ce privește acest obicei, deoarece ingerat pe stomacul gol poate provoca iritații ale mucoasei esofagului, dureri în piept, dificultăți la înghițire, arsuri la nivelul stomacului și gâtului. Mai mult decât atât, oțetul de mere poate deteriora smalțul dinților.

Datorită acidului acetic pe care-l conține, care provoacă arsuri în gât și la nivelul stomacului, oțetul de mere este considerat o substanță caustică puternică. Medicii atrag atenția asupra faptului că această problemă afectează în special tinerele care sunt dispuse să facă orice pentru a lupta împotriva excesului de greutate sau a obezității.

„Tendința adolescentelor de a folosi astfel de metode nocive de combatere a excesului ponderal sau a obezității sau a ceea ce ele numesc îngrășare nu este un concept nou. Problema cea mai mare este că regăsim această gândire la tinere care nu au nevoie de aceste metode. Este primul semnal de alarmă care trebuie tras. De fapt nu am întâlnit acest comportament la persoanele care chiar au un motiv obiectiv să ia măsuri împotriva îngrășării, ci l-am întâlnit la persoane care își imaginau că sunt grase sau își doreau să fie mai slabe. O altă problemă este că această gândire nu apare la persoanele care nu sunt instruite, ci la persoane care sunt foarte bine informate, care sunt din familii bune și care în disperare de cauză încercă niște metode care sunt toxice”, declară prof. dr. Evelina Moraru.

Medicii au observat că de cele mai multe ori la spital ajung tinere care nu au nevoie de pierderea în greutate, dar care suferă de anorexie mentală. O afecțiune care poate fi fatală în timp.

„Beau oțet de mere, pentru că există această tradiție că ar slăbi sau că ar avea o absorbție de grăsime mai mică, însă este un mit. Acesta nu duce decât la leziuni gastrice, la arsuri în gât și la nivelul stomacului. Determină tulburări de echilibru acido-gastric, deshidratare, stări de rău, un întreg cortegiu de fenomene care poate fi fatal, în special când vine vorba despre anorexia mentală, anume acea restricție alimentară voluntară care se creează pe baza unei frici permanente de creștere în greutate, în condițiile în care greutatea corporală este deja mică comparativ cu greutatea normală pentru fiecare vârstă.

Adolescentele care consumă, o perioadă lungă de timp, oțet de mere pe stomacul gol au șanse mari să ajungă la spital într-o stare gravă. Chiar dacă nu imediat, ci în timp. Din câte am observat, în mediul rural, în anumite grupuri circulă această tradiție”, subliniază prof. dr. Evelina Moraru.

Citește și: Ce aliment te ajută să slăbești repede și fără mari eforturi. Mihaela Bilic: „Fără riscuri pentru siluetă. Hrănitor, nu îngrașă și intensifică arderile!”