Trucul secret care te poate salva dacă se termină balsamul de rufe. Ai nevoie doar de un ingredient din bucătăria ta

Dacă ai rămas fără balsam de rufe sau pur și simplu vrei să mai economisești niște bănuți, trebuie să știi că există un ingredient în bucătăria ta care te poate salva în această situație.

04 oct. 2023, 09:11
Trucul secret care te poate salva dacă se termină balsamul de rufe. Ai nevoie doar de un ingredient din bucătăria ta
Trucul secret care te poate salva dacă se termină balsamul de rufe. Ai nevoie doar de un ingredient din bucătăria ta

Cine nu își dorește să aibă hainele mătăsoase și parfumate? Ei bine, scumpirile din ultima perioadă, ne împing, vrem nu vrem, la economisire. Balsamul de rufe nu este chiar cel mai ieftin produs. Așadar, dacă vrei să pui „la saltea” niște bănuți există un truc perfect pentru tine. În bucătăria ta există un ingredient care poate fi folosit foarte ușor drept balsam de rufe. Mai mult de atât, acest ingredient va ajuta și la menținerea culorii hainelor tale.

Citește și: Ingredientul care îți face hainele pufoase. Adaugă-l în mașina de spălat și vei observa imediat diferența

În marile magazine, există o varietate considerabilă de balsamuri pentru haine din care poți alege din belșug. Cu toate acestea, experții subliniază importanța selecției unui produs de înaltă calitate și extrem de eficient, care să nu afecteze culorile hainelor tale.

Când speli diverse tipuri de haine, cum ar fi tricouri, pulovere, pantaloni sau lenjeria de pat, fii atentă la cantitatea de detergent pe care o folosești. Adăugarea excesivă de detergent nu va menține hainele moi și delicate la atingere. Uneori, suntem tentați să folosim prea mult detergent, crezând că astfel vom elimina mai eficient petele. Cu toate acestea, excesul de detergent poate deteriora materialele, deoarece mașina nu poate să-l clătească corespunzător, ceea ce duce la acumularea acestuia în țesături și la îngroșarea acestora.

În următoarea sesiune de spălare, încearcă să folosești cu aproximativ un sfert mai puțin detergent decât de obicei. Vei observa că hainele vor fi la fel de curate, dar mai moi și mai delicate la atingere. De asemenea, reducerea cantității de balsam pe care o adaugi în mașina de spălat poate fi benefică, mai ales dacă detergenții mai noi și mai scumpi conțin deja particule de balsam integrate. O cantitate excesivă de balsam poate fi dificil de clătit, mai ales la temperaturi scăzute de spălare.

Spală hainele în mod obișnuit, iar înainte de clătire, adaugă jumătate de pahar de oțet din vin alb în compartimentul special pentru balsam din mașina de spălat. De asemenea, poți folosi bicarbonat de sodiu ca balsam natural pentru rufe. Pentru o formulă îmbunătățită, amestecă șase căni de oțet cu o cană de bicarbonat de sodiu, apoi aplică acest amestec în timpul ciclului de clătire. Acest procedeu va elimina eficient mirosurile neplăcute din haine.

Citește și: Trucul care îți poate salva mașina de spălat! Ai nevoie de un singur lucru care se află deja la tine în casă